Министърът на телекомуникациите на Белгия Винсент Ван Кикенборн използва iPhone, който не се продава официално в Белгия, съобщава вестник “Либр Белжик“.

Федералният министър на телекома със сигурност е пиратирал своя iPhone, за да може да го ползва с белгийски мобилен оператор, уточнява вестникът.

Ван Кикенборн бил толкова запален по новата си играчка, че не преставал да снима с нея на официални приеми, твърдят негови колеги от белгийското правителство.

В сряда министърът взе участие в колоквиум, на който заяви, че белгийските политици трябва да се интересуват от новите технологии и даже “да бъдат горди да притежават iPhone“.

Оригиналният текст на френски можете да намерите тук: Un iPhone pirate au gouvernement.

П.п. Пoпитайте дали някой български политик дори знае що е то iPhone, за да видите какво е положението в България… надали ще получите адекватен отговор, ако въобще можете да зададете своя въпрос на избрания от вас ваш представител във властта. 😉

Ъпдейт: Темата търпи интересно развитие, вече се говори за възможна оставка на министъра заради този “инцидент”, а той пък се оправдава с незнанието си и че неговит брат му е “отключил” телефона. Междувременно блогърите плюят по него, защо е предал брат си… дали ще станем свидетели на първия случай на уволнен (или сам подал оставка) политик заради iPhone?

Ако забележите някоя българска популярна личност с iPhonе в ръка….

 

7 коментара за Белгийски министър се гордее с пиратиран iPhone

 1. Evgeni says:

  Sorry for my shliokavitsa. I was too lazy to configure the xorg.conf

  Toq pich shte e mnogo polezen za Apple. Naprawo shte nahluwat w Belgiq s razweti pobedni znamena pri sledwashtiq si produkt, zashtoto predpolagam ministyra weche e apple fan addicted to their products 🙂

  *joke*

 2. Apostolov says:

  В един вестник,преди време,бях видял снимка на някакъв политик, в народното събрание, който държеше iPhone и снимаше нещо.Мисля, че беше “24 часа”.Така,че знаят… може да не са всички,но някой знаят.

 3. Tsvetelin says:

  По БТВ видях преди време Сергей Станишев с iphone, така че има и наши политици в крак с новите технологии :))))

 4. fpyyh says:

  в софийския общински съвет има един млад, май от бсп, който на една снимка от заседание държеше.

 5. tutin says:

  Това е безумие, той явно Ив Лютерм не е чел доклада на европейската комисия и в частност на г-жа Кунева относно iPhone. Преди 2-3 месеца тя публична каза, че според наредбите на евросъюза, никой гсм оператор няма право да продава телефони заключени към неговата мрежа. Заключването е противазаконно, тоест докато епъл не започнат да си продават телефона по правилният начин – всеки има право да си го отключва (напълно законно!) сам.

 6. kHxiWOHAVyy says:

  125268 821054Really clear site , regards for this post. 581904

 7. 825043 233119I was reading some of your content material on this internet site and I feel this internet internet site is genuinely informative! Maintain putting up. 378337

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD