Новата версия 2.0 на програмата ZiPhone добавя много бърз и лесен начин за активация на достъпа до файловата система на музикалния плейър iPod tocuh, който е нещо като малкото братче на iPhone. Софтуерът може да отключи достъпа до файловата система (jailbreak) на плейъри с фирмуер 1.1.3 със сигурност, като е препоръчително да обновите до най-новата засега версия 1.1.3 (ако плейъра е с по-стара версия). При iPod touch е необходимо само да маркирате опцията jailbreak, тъй като не е нужна активация или отключване на свободно използване на SIM Карта, като е при iPhone, тъй като GSM функционалност на практика липсва…

Предварителна подготовка


– Можете да започнете с ъпдейт на фирмуера на своя iPod touch до последната засега официална версия 1.1.3, като за целта може да използвате и автоматизираната функция за ъпгрейд на системния софтуер от iTunes. Все пак внимавайте, за да не се промъкне ненадейно някоя по-нова версия от 1.1.3 по някое време… 😉
– Изтеглена и разархивирана програмата ZiPhone 2.0, която е необходима за извършването на jailbreak процедурата.
– Около 2 минути за самото отключване на достъпа до файловата система, при условие че не се налага да теглите и обновявате системния софтуер на плейъра.

Процедура по jailbreak на iPod touch 1.1.3
– Необходимо е да използвате компютър с инсталирана програма iTunes, към който е бил свързван поне веднъж дадения iPod touch, за да може плейърът да бъде отчетен, в противен случай може да имате проблеми с неговото откриване от ZiPhone.
– Следва активирането на Recovery режимът на плейъра, като за целта трябва да задържите едновременно натиснати бутона Sleep/Wake и Home бутона, докато не се рестартира и не се появи логото на Apple, при което пускате Sleep/Wake и продължавате да държите натиснат Home. Чакате докато на екрана на iPod touch се появи картинката с музикалния диск и кабела за синхронизация.– Време е да стартирате ziphoneGUI.exe, след което трябва да маркирате само опцията Jailbreak в прозореца на програмата (при нужда може да поставите отметка и на Verbose boot), остава да натиснете бутона START.
– Нужно е да почакате до около 1 минута, след което, ако всичко е преминало успешно плейъра трябва да зареди до началния екран със слайдера, а след като го отключите с придвижване на пръста, би трябвало да видите иконата на Installer в списъка с налични приложения. Ако Installer не е налице, то вероятно нещо не се е получило при процедурата по отключването на устройството… в такъв случай може да пробвате да изпълните конзолната команда ziphone -j -v, тъй като GUI-то на Zibri понякога е доста бъгаво!

Ъпдейт: Вече има нова версия 2.4 на ZiPhone с която би трябвало да се решат проблемите със забиването на екрана с логото при опит за Jailbreak (ако сте се сблъскали с такъв), така че ако с 2.0 сте имали проблем можете да изтеглите и тествате новата версия: ZiPhoneWin-2.4.exe.

 

5 коментара за Бърз и лесен ъпгрейд и jailbreak на iPod touch

 1. insanne says:

  имате ли някаква идея защо не става при мен седи ми 15 минути на това http://www.picvalley.net/v.php?p=u/475/118678_550.JPG

 2. Николай says:

  Аз имам ipod touch, беше версия 1.1.2 и по стъпките си го ъпдейтнах и с ZiPhone дадох там jailbreak и след рестарта нямам Installer а само zibri’s blog. предполагам нищо не съм направил. да направя ли всичко наново?
  Някой ако може да ми каже и как да качвам програмките после мн ще съм му благодарен

 3. vzko says:

  http://www.ziphone.org/

  As I stated many times, ZiPhone was not even intended for
  the iTouch. But you know…they are so similar…
  The “problem” with 1.1.3 iTouch is that the bootloader
  is a little different. Yesterday I had the time to disassemble it.
  20 minutes later I found exactly what I expected and where I expected it to be.
  Allow me some more tests to make you totally safe.
  And expect news soon.
  Update:
  maybe I was too tired.. nothing seems proving it doesn’t work.
  So I took some of the donated money and ordered a 32gb Touch.
  It will be here in a few days…
  I’ll keep you posted as usual..

  Stay tuned!
  Namaste,
  Zibri.

 4. vzko says:

  За съжаление описаният метод май не работи при ipod touch 16 GB. Някаква помощ pls!
  Освен това след update до 1.1.4 дава грешка при downgrade към 1.1.1 🙁

 5. milcho says:

  това jailbreak за какво е, за разкодиране на айфон или за софтуерен ъпдейт нещо… айде някой да ми напише имейл и да ми обясни ако има време. Благодаря предварително. milcho_90@mail.bg

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD