За едва няколко дни откакто сайтът jailbreakme.com е активен и предлага лесен и бърз начин за отключване на достъпа до файловата система (jailbreak)и активиране на iPhone телефони с фирмуер версия 1.1.1 вече има около 150 хиляди потребители минали през процедурата. Уеб-базираният AppSnapp се възползва от бъг в интерпретацията на TIFF файлове, който стои в основата на директното получаване на достъп до файловата система на устройствата с новия системен софтуер, тъй кат преди това се налагаше да се извърши даунгрейд и да се използва символичен линк, за да се излъже телефона.

Според създателите на сайта и съответно този лесен и автоматизиран метод за отключване реалният брой на апаратите отключени до момента е над 100 хиляди, но броя на самите извършени отключвания доближават 150 хиляди. Причината за тази немалка разлика вероятно се крие във факта, че при възникване на сериозен проблем се налага Restore на телефона и последващо повторно минаване на процедурата. И тъй като услугата е изцяло уеб базирана и се разчита на безжичната връзка на iPhone с wireless рутер или мрежова карта на компютър/лаптоп, който е свързан към интернет) е важно да разполагате със стабилен интернет доставчик и съответно да проверите за наличието на добра безжична свързаност с телефона. Така или иначе броя на неуспешните отключвания с този метод е доста малък, като дори доста рядко причината е прекъсната интернет връзка, тъй като и без друго количеството на прехвърляната информация не е кой знае колко голямо.

Припомням, че този метод работи само за устройства, които са с вече инсталиран фирмуер версия 1.1.1, без значение дали са купени с него, или са били с по-стара версия и са обновени. Важното е да имате в предвид, че ако сте използвали отключен телефон с 1.0.2 и сте го упгрейднали до 1.1.1 този метод на отключване може да не сработи, ако преди това не сте възстановили оригиналното състояние на NVRAM и Seczone с помощта на Virginize процедура!

Тук ще намерите ръководството за използване на AppSnapp за iPhone 1.1.1

 

3 коментара за Вече около 150 хил. отключени телефона с AppSnapp

  1. Gorskia says:

    аз още съм си с 1.0.2. и много се чудя дали да не ъпдейтна. Някой ми беше казал, че много забиват отключените с 1.1.1 Има ли някой който е бил с 1.0.2 и е ъдейтнал на 1.1.1 Дайте съвет???

  2. Bloody says:

    Има много хора, които са ъпдейтнали… няма такова нещо като по-често забиване с 1.1.1 😉

  3. t5YsbvRLjE says:

    950377 404597I agree with you. I wish I had your blogging style. 747442

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD