За да отворите своя iPhone, без значение с каква цел, е препоръчително да разполагате със специалния пластмасов инструмент, които улеснява захващането на капаците и тяхното отваряне. Разбира се винаги може да използвате отвертка или друг подходящ инструмент, но тогава рискът от надраскване на корпуса или дори по-сериозни следи е доста голям, така че трябва да бъдете още по-внимателни. За щастие пластмасовия инструмент за отваряне е включен в комплекта към продаваните в интернет резервни батерии за iPhone и повечето други резервни части.

Освен специалния инструмент за свалянето на капаците, който между другото е необходим и за повечето iPod музикални плейъри на компанията, ще ви е нужна и малка отвертка кръстачка, тъй като за отделянето на частите в телефона ще ви се наложи да развиете известен брой дребни винтове.

При отварянето на телефона трябва много да внимавайте с лентовите кабели свързващи различните компоненти, тъй като те доста лесно се прекъсват, а тяхното възстановяване или заместване в повечето случай е доста трудна задача.

Имайте предвид, че при iPhone батерията не е свободно достъпна за сваляне и сменяне от потребителя, а е необходимо да разглобите не малка част от самия апарат преди да стигнете до нея. Вероятно ще останете изненадани и от факта, че тя дори е запоена към основната платка на мобилния телефон, така че при нужда от подмяна ще ви е нужен и поялник. За препоръчване е използването на маломощен 15W поялник, като сериозен плюс е наличието на известен опит в запояването и разпояването на компоненти.

И в крайна сметка, ако недай си боже ви се наложи да отворите своя iPhone с цел подмяна на някои от компонентите или просто за да почистите апарата и не сте уверени в своите възможности, то по-добре да се възползвате от услугите на специалист… 😉

 

4 коментара за Видео ръководство за отваряне на iPhone

 1. Георги says:

  А къде можем да намерим такъв специалист, а не да попаднем на поредното светило по всеки един въпрос? Някой може ли да ме насочи към някой надежден сервиз за разглабяне на ифон – става въпрос за подмяна на задния панел със черен и смяна на предния хромиран обков с нов… може да ме намерите на skype: tiesto_14мерси много предварително

 2. Марио says:

  Също като горния въпрос къде са тези специалисти…?

 3. Пресиан says:

  Също като горния въпрос къде са тези специалисти…?

 4. bILLY says:

  БРАВО!

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD