При използване на iPod функционалността на iPhone за слушане на музика можете да използвате режим за преглеждане на песните по албуми. Тази възможност позволява да се ориентирате бързо и лесно в по-големи музикални колекции, при положение разбира се, че песните ви разполагат с изображения на албумите. И докато за песните купени през iTunes Store това е нормално, то при отделните потребителски колекции с музика обикновено не се съдържа изображение на албумите, но има решение и за това. Трябва да изтеглите и инсталирате програмата iTunes Art Importer, след което при нейното стартиране тя ще зареди и iTunes и ви остава само да следвате инструкциите по-долу…След като добавите песните от вашата колекция в iTunes трябва да маркирате всички, на които искате да намерите и добавите снимка на албума, за да може да използвате функцията на iPhone за разглеждане по музикален албум с изображения. Ако песните са в MP3 формат е препоръчително те да съдържат ID3 таг с подробна информация за изпълнителя, песента и албума, което значително улеснява процеса.След като сте маркирали песните, трябва да щракнете на бутона с лупата в прозореца на програмата iTunes Art Importer. Това ще стартира търсене на изображението за албумите на избраните песни в Amazon.com, като ако такова не бъде намерено може да въведете име на албума ръчно в полето Override automatic search criteria with…Възможно е търсенето да върне няколко резултата, при което може да изберете измежду тях. След като се спрете на изображението, което искате да добавите в песните трябва да щракнете върху бутона вдясно от този с лупата.Ако всичко е минало успешно, след като извикате менюто с информация за дадена песен, в него вече трябва да присъства и изображение за албума, част от който е тя…След като синхронизирате музикалната си колекция с вашия iPhone, при слушане на музика и завъртане на телефона на 90 градуса би трябвало вече да се показва менюто за избор на песни по албуми. Като вместо стандартните черни обложки с музикална нота би следвало вече да виждате добавените обложки на конкретните албуми, от които имате песни, качени в телефона.

За да изтеглите безплатната програма iTunes Art Importer 0.9.2…

 

19 коментара за Добавяне на изображения към песните

 1. D says:

  много добра програма

 2. Varty says:

  Супер, аз си търсех първо обложките и после ги аддвах във cover art , но това е много по удобно !

 3. naynick says:

  samo da vi kaje che ako imate cial album naprimer i ste mu slojili oblojka chrez artimporter, niama da vi izliza na vsiaka pesen, triabva da slojite oblojkata na vsiaka pootdelno

 4. Gorskia says:

  ne moga da q installna taq programa na vista, nqkoi da znae nqkakva podobna no po nova versiq?

 5. Bloody says:

  Няма по-нова версия, явно просто не е съвместима с Vista…

 6. clipper says:

  Супер!Мерси много за програмката 😉

 7. clipper says:

  прогрмката иска .NET 1.1 за да работи , а аз съм със .NET 2.0 а пък него си го инсталирах заради Videora iPhone Converter 🙁

 8. clipper says:

  някои може ли да ми помогне как да се оправя с този проблем ?

 9. Varty says:

  @clipper – аз си инсталирах net 3.0 заради XviD4PSP (Която решава проблема с филмите може да адва и субтитри както бяха написали в друга тема)
  Така имам хем филми хем обложки 😉 Успех дано и при теб свърши работа

 10. Dimitar Dimitrov says:

  Вместо тази програмкс може да позлвате и ITunes, за целта трябва да маркирате всички песни на които искате да сложите обложка, когато сте в LIBRARY->Music, и след това да drag’n’drop-нете желаната картинка(.jpg) в прозореца Selected Item.

 11. Bloody says:

  Dimitar Dimitrov, само че това изисква да се разполага с обложките във вид на графични файлове, а това рядко е така, докато iTunes Art Importer ги търси в интернет и ги сваля автоматично… 😉

 12. Dimitar Dimitrov says:

  Хвана ме, Bloody:)

 13. Svetoslav says:

  това с Drag’n’Drop в iTunes 7.5 ставали, че се ошашавих вече

 14. Stoyan says:

  Ооопс, линка не работи вече… явно сайта е свален, някакви алтернативни линкове?

 15. Stoyan says:

  Намерих (засега) работещ линк:
  http://www.brothersoft.com/itunes-art-importer-download-63611.html

 16. Buby says:

  Всичко направих както е описано, само където на нито една песен не ми намира обложка. Дори на мн. популярни. Защо така ?

 17. gogosim says:

  И ПРИ МЕН Е КАТО ПРИ БЪДИ 🙁

 18. iTunes says:

  хммм уж маркирах песните в Library -> Music обаче като заредя Арт Импортъра и като цъкна на лупата ми пише, че трябва първо да маркирам песни преди да почне да търси…някакви идеи?

 19. So as not to be misleading, the 5X increase is the amount the one cyclist is saving.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD