Не е тайна, че след отключване на iPhone, някои от неговите функции стават недостъпни, какъвто е и конкретния случай с гласовата поща. Когато влезете в режим на телефон и натиснете бутона Voicemail Нищо не се случва, защото тази функционалност на устройството е деактивирана. За щастие в помощта на специална команда можете да активирате отново свързването с гласовата ви поща само с натискането на този бутон, но за съжаление не и да се възползвате от вградената в iPhone функционалност за визуален достъп до съобщенията в нея. Визуалната гласова поща е достъпна само за американските потребители на iPhone, които го използват в комбинация с официалния мобилен оператор – AT&T. И все пак използването на обикновената гласова поща е по-добре, отколкото бутона да си стои там и да няма абсолютно никаква функционалност… 😉

Как да активираме гласовата поща
1. Натискате иконата Phone в долния десен ъгъл на телефона и извиквате визуалната клавиатура за набиране на номера (Keypad), която се намира точно преди Voicemail.

2. От виртуалната клавиатура въвеждате следното: *5005*86*телефоненномер#, където телефоненномер е заместено от номера, използван от мобилния оператор за достъп до гласовата ви пощенска кутия. За клиентите на Глобул този номер е 120 и съответно трябва да въведете следното *5005*86*120#.

3. От тук нататък при избиране на Voicemail апарата автоматично ще ви свързва със системата за гласова поща на използвания от вас мобилен оператор.

!. Имайте предвид, че използването на гласова поща изисква активиране на услугата по определен начин, с изпращане на SMS на конкретен номер например. Така че ако все още не сте активирали гласовата си поща или не сте наясно как става това и какви са таксите за използване, то по-добре да се запознаете внимателно с тази информация.

Гласова поща в Globul
– Активирането на услугата става с изпращане на SMS съобщение със съдържание VMS на номер 1770.
– Деактивирането на гласовата поща става с изпращане на SMS съобщение със съдържание D отново на номер 1770 или набирайки ##002# от клавиатурата на мобилния телефон.
– Телефонният номер, на който може да прослушвате съобщенията си в гласовата поща е 120, като изслушаните съобщения се пазят в системата 2 дни, а непрослушаните 7 дни, след което се изтриват.
– Оставянето на гласово съобщение се таксува на абоната, който ви го оставя по тарифата на мобилния оператор за обикновени обаждания. Прослушването на гласовата поща ще ви струва по 12 ст. на минута ако сте с договор или 24 ст./мин. ако сте потребител на предплатената услуга.

Гласова поща в Mtel
– Активирането на гласовата поща става с обаждане на номер *88 и продиктуване на вашето ЕГН за частни клиенти или БУЛСТАТ и данъчен номер за фирми. Обаждането се таксува кат обикновен разговор в мрежата на Мтел.
– Ако не използвате гласовата си поща и никой не е оставял съобщения в пощенската ви кутия в продължение на три месеца, услугата ще бъде деактивирана автоматично.
– Телефонният номер, на който може да прослушвате съобщенията си в гласовата поща е 131, като за активиране на iPhone трябва да въведете *5005*86*131#.
– Оставянето на гласово съобщение се таксува на абоната, който ви го оставя по тарифата на мобилния оператор за обикновени обаждания. Прослушването на съобщенията в гласовата ви поща при Mtel е напълно безплатно, освен в случаите, когато използвате друг телефон или се намирате в чужбина и сте с роуминг.

Гласова поща във Vivatel
– Активирането на гласовата поща става с изпращане на SMS съобщение на номер 90110 със съдържание ON или DA или с обаждане в центъра за обслужване на клиенти на тел. 123.
– Деактивирането на гласовата поща става с изпращане на SMS съобщение на номер 90110 със съдържание OFF или NE или с обаждане в центъра за обслужване на клиенти на тел. 123.
– Телефонният номер, на който може да прослушвате съобщенията си в гласовата поща на Вивател е 110, като за активиране на iPhone трябва да въведете *5005*86*110#.
– Оставянето на гласово съобщение се таксува на абоната, който ви го оставя по тарифата на мобилния оператор за обикновени обаждания. Активирането, деактивирането и прослушването на съобщения в гласовата поща е напълно безплатно.

 

4 коментара за Как да активираме гласовата поща

 1. Nikolay Andreev says:

  Не е нужно да се споменава че тези които не ползват гласова поща могат да вкарат накакъв друг номер например *5005*86*телефоннагаджето#

 2. stoqn says:

  iskam da popitam az nqmam glasova po6ta no iphon 3g replika ima takuf sled 2riq signal se vkliu4va.
  kak da q izkliu4a

 3. 219802 276695I adore your wp style, wherever did you download it by means of? 63068

 4. Сибир says:

  Ave az sim vivacom pratix sms za deaktivirane na gla sovata posta nisto ne stana da gi eba mainite samo gledat kak da ni vzimat parite,po gadni ste ot ciganite lamqri kradci

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD