Слушалките, включени в комплекта към вашия iPhone на пръв поглед са като тези идващи стандартно с всеки iPod, но има и една дребна разлика. Става дума за наличието на микрофон малко преди дясната слушалка, което разбира се превръща слушалките на IPhone в хендсфрии. Освен микрофон обаче, в малката пластмасова “кутийка” е вграден и бутон, който можете да натиснете, стискайки с два пръста корпуса на микрофона. Този допълнителен бутон има няколко полезни функции, в зависимост от това какво правите в момента, като е добре да знаете какво може да направите натискайки го…

Функции на бутона на хендсфриито
– При входящо позвъняване ви може да натиснете еднократно бутона, за да отговорите на обаждането. Ако обаче задържите натиснат бутона за няколко секунди вие ще пренасочите повикването към своята гласова поща, стига разбира се тази услуга да е активирана.
– По време на слушане на музика или гледане на видеоклип, еднократното натискане на бутона ще активира пауза на възпроизвеждането. За да прекратите паузата и да продължите да слушате музика или гледате видеото е необходимо отново да натиснете бутона еднократно.
– При слушане на музика може да прескачате на следващата песен от плейлистата, натискайки бутона на хендсфриито бързо два пъти последователно.

 

6 коментара за Как да използваме ефективно своето handsfree

 1. Чави says:

  Една допълнителна функция на бутона на хендсфриито:
  – При слушане на музика, еднократно натискане (пауза) с последващо двукратно натискане започва избраният албум отначало (връща на първа песен)

 2. Oggie says:

  Колко разумно ви се струва идеята ми да отрежа оригиналните слушалки и да запоя на тяхно място слушалки тип диадема? Тези ме изкарват от равновесие просто, не искат да си стоят на мястото и това е…

 3. aptucta says:

  супер, не знаух че има бутон във микрофона и се чудех как става отговарянето.

 4. ppepyno says:

  Toва добре,ама ако някой ми каже как мога да го направя автоматично да ми включва разговора и след завършване автоматично да ми продължава музиката ще съм му много благодарен,защото не ми е много безопасно докато си карам мотора да я извършвам гореописаната процедура. Колкото до слушалките ,и аз съм съгласен че са много голяма “пръчка” и наистина не си седят на мястото.

 5. Marti says:

  Моите слушалки нямат бутон и микрофон, не ми е ясно защо е така?

 6. Niki says:

  Имам питане ако въпросното бутонче не работи с един iPhone а на друг работи къде може да се крие проблема. Говоря 3G 3.0.1 8Gb. Това се получи след последния апдейт. Слуша се нормално музика, но не може да се говори или да се командва iPod. Хандсфрито е тествано и на друг iPhone и си работи съвсем нормално.

  Благодаря ако някой отговори или поне ми прати линк със съвет. Аз продължавам паралелно да търся инфо.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD