Програмата, която ще позволи записа на видеоклипове с iPhone се казва DrunknBass Video Recorder, като за момента тя е в ранен бета етап и има само орязана демонстрационна версия. Тя заснема клип с резолюция от 2 мегапиксела и продължителност от 5 секунди с 10 кадъра в секунда, след което го възпроизвежда (засега не записва физически файл). Автора на програмата твърди че може да достигне до 40-45 кадъра, като ограничението е само в паметта на телефона. Във финалната версия не би трябвало да има ограничение за продължителността, освен разбира се свободно място във флаша на телефона, което е повече от достатъчно и между 15 и 30 кадъра в секунда на записаното видео. До финалната версия обаче ще трябва да почакаме още малко, а междувременно можете да изтеглите бетата и да тествате какво може (ако не ви стига видеото по-горе). За целта обаче трябва да се регистрирате в официалния сайт на автора, за да може да изтеглите програмата, след което ще трябва да я качите на телефона с WinSCP например…

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на програмата…

 

23 коментара за Камерата на iPhone вече записва и видеоклипове!

 1. Воден дух says:

  Чудесна новина – да ги видим сега плювачите, които ореваха света, че бижуто било с орязани функции 🙂

 2. GVB says:

  Ето ви линк:
  http://hinko.org/gallery/albums/userpics/Drunknbass.zip

  Надявам се да не го делнат :).

  А ето и линк директно към сайта.

  http://monsterandfriends.com/files/Drunknbass.zip

  п.с. Мерси за инфото.

 3. Петър Адамов says:

  на мен обаче не ми работи 🙁 покаже черен екран за 2-3 секунди и върне обратно към основното меню

 4. Bloody says:

  Това става когато не са оправени правата и не може да се изпълни програмата, трябва изпълнимия файл да е с 0755 права за да може да се стартира. След като качиш програмата с iPhoneList трябва да ползващ примерно MobileFinder (инсталирай го на телефона), за да може да смениш правата.

 5. Петър Адамов says:

  MobileFinder ot installer ? a posle pravata ot telefona li go smenqm ?

 6. Петър Адамов says:

  уфф сори за латиницата … не се усетих…

 7. Bloody says:

  да

 8. Петър Адамов says:

  а някой знае ли през файндър-а как да задам права ?

 9. punki says:

  може ли малко пояснение за това как да подкараме тази програма,защото и на мен ми излиза само черен екран.какво по точно трябва да се направи и на кои фаил по точно?благодаря!!!!!

 10. ML16 says:

  По принцип ако го качваш с помощта на WinSCP(даже да си го качил с друго пак може да си браузваш в телефона с него) можеш да промениш правата като селктнеш желаните файлове (т.е. отиваш там дето си инсталирал програмата) и дадеш десен бутон properties и след това set permission пишеш: 0755 -> ok, и така трябва да работи.

 11. Bloody says:

  Installer -> Productivity -> MobileFinder
  Пуска се програмата, маркира се Drunknbass.app, бутон Modify
  Активират се следните права: Owner – RWE, Group – RE, Everyone – RE
  Бутон Done, след което програмата трябва да се стартира без проблеми…

 12. ML16 says:

  Да по-лесния начин е с MobileFinder 🙂

 13. Nikolay says:

  Не можах да я подкарам въпреки че следя инструкциите на Тонката.
  Като дам Модифи как да ги маркирам? Да ги потъмня или осветля?

 14. Bloody says:

  Осветлени…

 15. Воден дух says:

  Леле, ама верно ли? Каква новина само!!! Че телефони с камери, записващи видео, вече могат да се купят под 100 лв. без обвързване с договор, а Айфон-чето тепърва ще се опитват да го накарат да записва видео. И за телефон, който едно клипче не може да снима, алчните Ай-гъзари искат над 1 000 лв…. Смешници 🙂

 16. Петър Адамов says:

  Ма за кво ти е телефона ти да записва клипче с отврат качество или пък камерата да е кой знае кво. Стига сте гледали тези глупости. На мен не ми трябва да записва видео. Имам си камера. Не ми трябва да снима добре. Имам си Канон 350Д. И най-вече не ме е*е тъпото 3G, щото не провеждам видео разговори.
  Към Воден дух: кой е смешник и кой не бате незнам, знам само (лично мнение), че притежавам най-перфектния телефон на света.

 17. Още вчера пробвах demo версията като видях новината в Gizmodo. Петър е доста прав–запис на клипове с резолюция 1600×1200 @ 10fps не е никак зле, а като може да се смъкне до 720p или просто 480p при нормален frame rate бих казал, че iPhone е един от малкото телефони, в които бих инвестирал. С нетърпение очаквам разработчиците да завършат програмата.

 18. Благой Калоферов says:

  Тоя Воден дух , ако не напише некоя пореднаба глупост нема да го бъде…

 19. master says:

  Ето още малко инфо свързано с темата:

  Така и не ни е ясно как така Apple не са осигурили на iPhone някои функции, които са почти задължителни за останалите телефони на пазара. Благодарение на съобразителен и амбициозен потребител обаче телефонът на Apple съвсем скоро ще може да записва видеоклипове. За момента тестовото приложение се справя със записи с продължителност до 10 секунди и при 10 fps и впечатляващата резолюция от 2МР, но авторът твърди, че е възможно постигането на 45 fps. За да видите тестов клип и да изтеглите приложението, можете на посетите следния адрес: http://monsterandfriends.com/?q=node/50

 20. Воден дух says:

  Как е, напредва ли заснемането на видеото – сигурно вече от 10 секунди са подобрили продължителността на 30 секунди 🙂

 21. Воден дух says:

  Петре, и защо така на най-перфектния телефон на света са му резнали функции, които има даже “Нокия 1208”, който в момента е на промоция за 29 лв. във “Вивател” – например разчитането на контактите от симкартата, доклада за доставяне на изпратен смс и игрите?

 22. Петър Адамов says:

  Воден дух…
  1во. Целта ми не е да се заяждам с теб…
  2ро. Вече споменах кое лично на мен не ми трябва в iPhone
  3то. Факта, че не ми разчете симкартата ме накара да си направя един вид редакция на телефона, като добавям номерата отново. Оказа се, че преди това съм разполагал с около 80 ненужни номера.
  4то. Това, че няма репорт за съобщенията не ме вълнува изобщо. Така или иначе до сега не ми се е случвало смс да не е получен.
  5то. Игри ли? Та аз за последните 2 години съм пускал 1 игра само !!! Need For Speed и то я превъртях с кодовете (иначе съм мн добър 🙂 )
  6то. С риск да се повторя – не ми трябва яка карамера, не ми трябва, 3Г, не ми трябва ммс функция, не ми трява повече памет, не ми трябват нито игри или пък GPS, нито пък функция за запис на видео.
  7мо. Това за мен е най-перфектния телефон на света. МОЕ МНЕНИЕ !!!
  8мо. На който му липсват горепосочените функции (камера, ммс, 3г и тнт,) просото ДА НЕ СИ КУПУВА iPhone !!!!!!!!!

 23. 209226 170535amazing post, quite informative. I wonder why the other experts of this sector do not notice this. You ought to continue your writing. I

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD