Книгата, озаглавена “Стив Джобс” и съдържаща единствената официална биография на Стив Джобс, одобрена от самия него, преведена на български език, ще направи своята премиера на 19 декември от издателство СофтПрес (ISBN: 9789546859990) с цена 35 лева. Автор на биографичното произведение за една от най-популярните и превърнала се в култ личност на нашето време е Уолтър Айзъксън, доказал се с в този жанр с биографиите на Алберт Айнщайн, Хенри Кисинджър и Бенджамин Франклин, както и с работата си в списание TIME и в CNN…

Ще научите как от един малък гараж Стив Джобс издига Apple до една от най-преуспелите компании в света. Ще разберете как геният на Джобс изпреварва времето си, защото още преди 30 години в главата на създателя на Apple вече са съществували iPad и MacBook, но технологията все още не е била толкова напреднала, че да ги превърне в реалност.

Истинска биография се пише не само след интервюта с приятели и колеги, а и от разговори с врагове и конкуренти. Доказателство за това са думите на Стив Джобс към автора Уолтър Айзъксън: “Запомни, Уолтър, това си е твоята книга, аз няма да ти се бъркам и няма да я прочета, преди да излезе на пазара.”

И макар повечето от вас да са потребители на иновативните творения на самият Джобс, използвайки умни устройства за четене по-скоро на електронни книги, то тази биография определено е нещо, което си заслужава да бъде купено и прочетено на хартия, най-малкото защото надали ще има електронна версия на български език, която да можете да прочетете от своя iPad, iPhone или iPad.

Повече за официалната биография на Стив Джобс на български език…

4 коментара за Книга с официалната биография на Стив Джобс на български

 1. Милен says:

  Хубава цена са му сложили на българското издание – 35лв!? Цената на американското издание в Amazon е $17.88 или около 25 лева, цената на електронната вересия е още по-ниска. Но читателите в България явно са по-богати от американците :-). То затова и българския читател е на изчезване, но с него ще изчезнат и българските издатели. Та сбогом СофтПрес, аз отивам да пазарувам от Amazon.

 2. Миро says:

  Взех си книгата от английския амазон и с бавната доставка ми излезе към 56 лв. След превеждане 35 лв. ми се вижда ок и мисля да си я взема отново (та и наште да се образоват на роден език).

 3. Chris says:

  Купих книгата още в деня на премиерата й от BookDepository. Беше на промоционална цена само в този ден от 12.99 евро с безплатна доставка. Наистина при положение, че изданието е локализирано е нормално да се оскъпи леко, но и че по света са царе на промоциите си е факт! Който може е най-добре да я прочете в оригинал, уникална е, човек придобива усещането, че наистина е общувал лично със Стийв Джобс, а личността му е меко казано необхватна. iГений!

 4. Драгомир Алексиев says:

  Купих книгата с леко недоверие опасявах се, че ще има меко казано “украсяване” на биографията на Стив, но останах приятно изненадан…!!! Книгата си струва всеки един лев!

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD