В момента виртуалната клавиатура на български за iPhone използва само новия стандарт за фонетична подредба, който между другото е наличен и в Windows Vista. Намирате ли за удобен и полезен този вариант на фонетичната подредба на виртуалната клавиатура, или предпочитате старата подредба, която е масово разпространен сред потребителите на Windows XP. А може би използвате единствено подредбата по БДС…?

Каква българска клавиатурна подредба използвате?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...

В зависимост от резултатите от тази анкета ще се прецени дали да бъде добавена и алтернативната фонетична подредба, както и евентуално дори БДС. Имайте предвид, че задачата по преработването на подредбата за iPhone не е особено лесна, така че вашите отговори наистина ще бъдат от значение за бъдещото развитие на българската клавиатура за телефона…

Повече информация за новия стандарт на фонетична подредба…

 

6 коментара за Анкетa: Каква българска клавиатурна подредба използвате?

 1. atanas says:

  Eх, създавате ми работа. Дайте картинка на тази стара XP клавиатура и да я почвам…

 2. atanas says:

  Новите клавиатури са на линия в Installer. Достъпни са BDS и новата фонетична клавиатура. Подобренията са в разположението на клавишите и техния размер.
  Най-исканата клавиатура с XP разположение също е готова, но няма да я пусна онлайн. Който иска да си я инсталира нека направи дарение през EasyPay на сайта http://www.save-darina.org и да ми прати на мейла разписката от дарението. След това ще му пратя инструкции как да инсталира клавиатурата.
  Обнових и превода. Благодаря на Bloody за помощта. Има още неща за изчистване, но като цяло има напредък.

 3. atanas says:

  Внимание! Клавиатурата не работи в 1.1.2.

 4. Fotoni says:

  nqkoi moje li da mi kaje kak da si mahna tuppto T9 pri pisane 4e mnogo iznervqshto

 5. I just like the valuable info you supply for your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more right here frequently. I am moderately sure I will learn many new stuff proper here! Best of luck for the next!

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD