Последните няколко дни имаше доста сериозна активност по отношение на софтуерното отключване на iPhone купени с версия на фирмуера 1.1.2 и 1.1.3, които можеше да бъдат използвани пълноценно само след хардуерна намеса по самия телефон или след инсталирането допълнителен модул към SIM картата. С излизането на софтуерния метод за отключване на тези устройства, за момента Turbo SIM и техните неофициални xxxSIM алтернативи стават безполезни (засега)…

Ръководството, което следва описано по-надолу е предназначено само за устройства купени направо с фирумер 1.1.2 или 1.1.3 които използват новия бутлоудър, а не за модели, дошли с по-ранен софтуер и са били ъпдейтнати в последствие. Макар че програмата, дело на Zibri (ZiPhone), която се използва като най-лесен и удобен метод в момента е предназначена да осигури jailbreak, активиране и отключване за телефоните с новия фирмуер (всичко в едно функционалност). Някои от нейните възможности могат да се използват и за телефони с по-стара версия на фирмуера и/или бейзбенда. Тези възможности и случаи обаче не са цел на това ръководство, тъй като то е предназначено само и единствено за отключване на iPhone версия 1.1.2/1.1.3 OTB (OOB)! Метода описан по-долу е предвиден само за Windows, като е тестван и работи напълно безпроблемно под Windows XP, така че ако сте с Vista може да имате известни проблеми…

Предварителна подготовка
– Приемаме, че разполагате с iPhone 1.1.2/1.1.3 OTB, който е в състоянието, в което идва стандартно при покупка – на активационния екран с опция само за провеждане на Emergency Calls. Ако вече сте извършили Jailbreak, може просто да махнете отметките от съответната опция за изпълнение в програмата ZiPhone!
– Инсталиран на компютъра .NET версия 2.0, ако не сте сигурни или нямате – Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package
– Изтеглена и разархивирана версията на ZiPhone с графичния интерфейс (не тази за изпълнение през команден ред), ако я нямате все още – ZiPhone Shell by Unlock.no

Процедурата стъпка по стъпка…
– Свържете своя iPhone мобилен телефон към компютъра, посредством включения в комплекта на телефона USB кабел.
– От папката, в която сте разархивирали ZiPhone стартирайте файла ZiPhone Shell by Unlock.no.exe.
– Стандартно в програмата са маркирани опциите Jailbreak, Activate и Unlock, оставете ги активни, освен ако телефона ви вече не е jailbreak-нат, при което просто демаркирайте първата опция.
– Натиснете бутона Free my iPhone!, за да стартирате извършването на избраните от вас процедури.


– На този етап трябва да активирате Recovery режимът на телефона, за да може програмата да започне да си действа по неговото модифициране. За целта на екрана ви се изписват инструкции как да го активирате… Най-лесният начин е да задържите едновременно натиснати бутона Sleep/Wake и Home бутона, докато не се рестартира телефона и не се появи логото на Apple, при което пускате Sleep/Wake и продължавате да държите натиснат Home. Чакате докато на екрана на телефона се появи картинката показания в прозореца на програмата ZiPhone (вдясно).– След преминаването в Recovery режим софтуера автоматично ще отчете че е извършено необходимото действие от потребителя и ще започне да изпълнява маркираните в началото задачи (Jailbreak, Activation и Unlock). Процедурата по модифицирането на iPhone отнема до около 2-3 минути (в зависимост дали се налага да се извършат всички операции), като в долната част на програмата трябва да видите и progress bar, който отразява визуално до къде е свършена работата…– Ако всичко е минало нормално, без да възникнат проблеми и грешки трябва да видите съобщението Operation completed successfully!, след което сте почти или напълно готови да ползвате пълните възможности на телефона.

– Ако вашият iPhone е бил с фирмуер версия 1.1.3, то от тук нататък всичко е ОК и можете да ползвате телефона нормално, след поставяне на SIM карта на български мобилен оператор в него. ZiPhone се грижи за инсталацията на приложението Installer, така че може да продължите с инсталацията на допълнителния софтуер през него…– Ако обаче вашият телефон е бил с 1.1.2 фирмуер, то ще трябва да преминете през още една допълнителна стъпка, за да избегнете проблема със забиващите приложения свързани с GSM модула. Става дума за инсталацията на програмата iWorld, която ще намерите в категория Tweaks (1.1.2) в Installer приложението. След това трябва да я стартирате и да изберете Bulgaria, остава едно рестартиране на телефона и след това сте напълно готови да използвате пълната функционалност на телефона.

Възможно е да използвате iTunes за ъпгрейд на фирмуера до версия 1.1.3, ако вашия iPhone е дошъл с 1.1.2, след което да стартирате процедурата, за да получите напълно отключен и функциониращ телефон с най-новия системен софтуер. При използването на ZiPhone не е необходимо вече да се минава през дългите процедури за дауйгрейд, и постепенно ъпгрейдване един след друг на фирмуера. Отключването на достъпа до файловата система става директно на 1.1.2 или 1.1.3, като отключването на функционалността за използване на произволен SIM на български GSM оператор работи само на телефонни, купени с 1.1.2 или 1.1.3 (bootloader 4.6). Ако сте ъпгрейднали телефон, дошъл предварително с по-стара версия на системния софтуер няма да може да извършите отключването на GSM функционалността с помощта на ZiPhone, като решението в този случай е използването на новия anySIM 1.3…

Пп. Ако все още не сте инсталирали iTunes на компютъра си и не сте го пускали поне веднъж, за да отчете наличието на вашия iPhone, не питайте защо гореописания метод не работи при вас…

ВАЖНО!!! Възможно е ако телефона е с 1.1.2 да се наложи да инсталирате и SummerBoard (Old), защото в противен случай няма да може да скролвате екрана с програми наляво/надясно при инсталирането на допълнителни приложения (над 16)!

Ъпдейт Новата версия 2.0 на ZiPhone приложението от Zibri би трябвало вече да може да отключва и телефони с bootloader 3.9 (купени с фирмуер 1.1.1 или по-стара версия и след това обновени), елиминирайки по този начин нуждата от използването на anySIM 1.3 (изпробвайте на собствен риск!!!). Вече можете да използвате и графичния интерфейс включен стандартно към ZiPhone, процедурата е много подобна на описаната по-горе или да обновите единствено ZiPhone и да разчитате на графичния интерфейс, дело на Unlock.no. Можете да изтеглите актуалната версия 2.0 на ZiPhone от тук: ZiPhone2.0.zip от RapidShare.

 

41 коментара за Най-лесното отключване на iPhone 1.1.2/1.1.3 OTB

 1. roland says:

  Ето това е якото откючване. Аз още не съм си зел Айфон, но мноого го искам. Надявам се да успея в идните месеци но засега по ред причини няма да мога.

  Може ли да питам, дали знаете скоро ли ше идва следващ Фимуер 1.1.4 че таман се отключи 1.1.3 и ше е тъпо да си зема с 1.1.4.
  А също някаде на кутията от вън пише ли продавания телефон с кой фирмуер е ?

 2. tosho says:

  Аз моя дето дойде с 1.1.3 си играх цяла нощ да даунгрейдвам :)) Накрая остана със бейзбанд като за 1.1.2 и фърмуер 1.1.3 Има ли смисъл да си играя с тая програмка веднъж като съм си подкарал телефона?

 3. slaf says:

  Едно омазано телефонче се отключи за 6 минути по този метод. На това му викам ПАНАЦЕЯ
  * В преносен смисъл панацея означава лек за всичко, решаване на проблем.

 4. spreewel says:

  Работи перфектно. Искам да попитам само как се чистеха остатъчните 200MB след ъп към 1.1.3

 5. Димо says:

  Евалата пичове! Браво за сайта и подробното описание. Браво!

 6. […] Най-лесното отключване на iPhone 1.1.2/1.1.3 OTB Последните няколко дни имаше доста сериозна активност по отношение на софтуерното отключване на iPhone купени с версия на фирмуера 1.1.2 и 1.1.3, к (tags: iPhone) […]

 7. nipen says:

  Здравейте,
  първо балгодаря за страхотния метод за отключване, наистина е уникално лесно!
  Отключих iPhone 1.1.2 и работи прекрасно, но му липсва иконата – installer.
  Има ли някой идея откъде е проблема.

  Благодаря

 8. bobyvarbanov says:

  Hi, imam iphone s versiq OTB 1.1.2 , jailbreak’nat e i aktiviran s versiq 1.1.1, iskam da unlock’na bootloadera, koito e 4.6 s tazi programa, no tq ne zahapva!
  Dali e problem, 4e versiqta na firmware e 1.1.1 ?
  pl h

 9. Bloody says:

  Restore/Upgrade до 1.1.2 и опитай пак… 😉

 10. Dimucio says:

  Da restore do 1.1.2 i togawa. az naprwih sastoto. Sega e now otrkil se swqt pred men hahahaha see ya

 11. pc_server says:

  Имам BL 4.6 и съм с версия 1.0.2 и AnySim 1.2u. Ще стане ли ако Update-на до 1.1.3 и направя jailbreak, activate и unlock с тази програма ??? или как по друг начин да мина на 1.1.3 без WI-fi и има ли такъв, защото тази програма не изисква Wi-fi и така ми е по лесно ???????

 12. pc_server says:

  <<<<<<<< Грешка !!! BL 3.9 съм !!! Сега съм на 1.0.2 с AnySim 1.2u. Firmware-a е 04.02.13_G …..AКо Update-на до 1.1.3 и дам jailbreak и Activate с тая програма и след това пак си отключа с AnySim 1.2u дали ще протече всичко нормално ??????????

 13. РОСЕН says:

  значи , това може да прозвучи много глупаво , но да попитам:
  Това
  “Предварителна подготовка
  – Приемаме, че разполагате с iPhone 1.1.2/1.1.3 OTB, който е в състоянието, в което идва стандартно при покупка – на активационния екран с опция само за провеждане на Emergency Calls”

  какво значи това ” на активационния екран с опция само за провеждане на Emergency Calls”
  като имам версия 1.1.3 ОТВ трявба ли да направя някакви предварителни настрийки , или направо си пускам програмата и слагам в рековари режим и …..

 14. Bloody says:

  Не са необходими никакви настройки… включваш телефона към компютъра и действаш.

 15. lolly says:

  Zdraveite,
  Mersi izklu4itelno mnogo za metoda za otklu4vane,4ak ne mojah da povqrvam 4e stana.Imam samo edin vapros:kogato provejdam razgovor ne se 4uva po4ti ni6to,a nivoto ne zvuka e dokraq….kak da go opravq???Mersi.

 16. Passenger says:

  Махни си лепенката от телефона и ще чуваш всичко!

 17. Passenger says:

  Аз като си отключих телефона бях с оригиналната лепенка отгоре и си изкарах акъла защото не чувах почти нищо като теб – странно са направени говорителите в този телефон – само като си допреш пръста до говорителя и запушиш дупчиците не се чува нищо.

 18. lolly says:

  Sega 6te q mahna….blagodarq:))))

 19. Acho says:

  Здравейте,
  аз имам iPhone1.1.2 OTB, който е Jailbroken и активиран и го ползвам с TurboSIM. Някой може ли да ми каже какво трябва да направя за да го отключа софтуерно? Трябва ли някакси да се опитам до го Virginize-на?

  Мерси Много!

 20. РОСЕН says:

  да питам, в youtube видяь някви клипчета дет отключват iPhone с ZiPhone версия 2.1, а тази тука е 1.1. има ли разлика между двете, и каква е тя ??

 21. krasimir says:

  Здравейте скоро ще си взема Iphone и смятам да го отключа точно с тази програма изглежда ми най лесната до момента , но имам въпрос и ще се радвам ако някой от вече пробвалите програмата ми помогне. Така, значи като завърши целият процес на екрана появява ли се Installer или аз трябва да го инсталирам сам?

 22. kalin says:

  Здравейте,
  преди бях с 1.0.2, но си направих update на 1.1.3.
  мислех че ще стане с тази програма, но след като изпълня процедурата описана по-горе, не се появява лого на оператор и телефонът ми не работи.
  иначе успявам да исталирам неща от останалите неща в пакета. някой да е имал такъв проблем?

 23. Borislav says:

  Здравейте,
  значи инсталирах си програмката всичко тръгна добре обаче като отворя Installer-a и дам на iWorld да се инсталира то ми изписва –> Error –> Package download failed! Какво да направя за да отстряня проблема? И това не е само с iWorld и с всички други програми.

 24. elissaveta says:

  и при мен се появи същият проблем и не знам какво да правя! 🙁
  и така не мога да ползвам телефона като телефон

 25. banaLi says:

  Здравейте,
  относно пост #23, при мен също се появи този проблем решава се по следния начин, ако това може да се каже, че е решение. Когато ти даде –> Error –> Package download failed! трябва да излезеш от инсталера и да рестартираш телефона, след което да не се пробваш повече да го инсталираш а направо си действай по инстала на другите приложения. Мисля че се получава бъг в инсталера и не може да го изчистиш докато не рестартнеш телефона.

  Но някой по-компетентен може да даде по смислен отговор, за което и аз ще бъда благодарен

 26. banaLi says:

  Предварително се извинявам, че може да прозвучи смешно но искам да попитам: Как може да се разбере официалната версия на телефона. Моя телефон когато го взех беше отключен с версия 1.1.1. после го прекарах през ZiPhoneGUI3.exe и стана версия 1.1.3.

 27. Simmo says:

  Не мога да повярвам 🙂 Наистина стана за 3 минути!

 28. Aveliky says:

  На Vista също работи!!!

 29. РОСЕН says:

  хора проблем ли е ако не ми излезнат там ония белите надписи на черен екрандо като се разкодира телефона, като в youtube. мен ми даваше само иконката на apple, и това беше, ся го ползвам с Мтел карта, ама незнам да не би да не ми е сложено нещо???

 30. Bloody says:

  Не е проблем… 😉

 31. Миро says:

  Borislav, elissaveta и banaLi (#23, #24 и #25),

  Днес отключих два iphone-а.
  И при двата имах същия проблем като Borislav (#23) -> “Package download failed!”.

  Решението е, чрез Installer да се избере “Sources” и да се инсталират “Community Sources”.

  След това iWorld се инсталира без проблеми 🙂

  Успех.

 32. banaLi says:

  HELP !!!

  Ъпдейтнах си iPhon-а до версия 1.1.4, съответно с новата програмата “ZiPhoneWin-2.5.” го отлючих и на пръв поглед всичко беше нормално с изключение на факта, че когато провеждам разговор не се чува нищо нито от другата страна могат да ме чуят. Опитах се да го ресторна през iTunes към по ранна версия 1.1.3, 1.1.2, 1.1.1, но не става изписвами
  “The iPhone could not be restored. An unknow error occurred (1015)”
  Мисля, че можеби ми се е обозил Win-sa, ама се съмнявам.
  Ако някой има някаква идея моля да каже, че ще се пукна от яд

 33. dido says:

  Здравейте,
  Дойдох си от US за две седмици и донесох нов отключен iPhone. Паботи с Viva и Globul, но с MTel като поставя сим картата в началото изписва MTel и след минута ” No Sim”. Разбрах, че вероятно има някакъв бъг, но не мога да разбера как да “оправя” телефонам за да работи и с MTel. Ако някой е имал този проблем, сте бъда много благодарен.

  На 21ви Март пътувам обратно и ако някой желае да го закупи за 800 лева да се обади на тел. 0877948732( Варна)

 34. dan_te says:

  Zdraveite – OMAZAH edin iPhone toku shto i tova me kara da se chuvstvam mnogo zle!
  Eto kakvo se sluchi:
  Razkodirah 2 iPhona kupeni ot US 1.1.3 po standartnia nachin s ZiPhoneGUI i vsichko beshe OK. Ama mira ne mi davashe tova nadpische na shibania iTunes “update to 1.1.4” vseki put kato go vklucha. I taka, dadoh mu update i si eba maikata… Trugna da go updeitva i po edno vreme mi izpisa niakav error che ne moje da se updeitne a telefona veche beshe v onzi stranen rejim (mai recovery se kazva) i taka si ostana za okolo 20 min – posle go restartira zadurjaiki sleep+home i iavno togava si eba maikata. Posle kato go vkluchih mu dadoh da si vazstanovi starata versia ot iTunes pak, zapochna si vsichko mina normalno obache posle na telefona izlizashe pak samo emergency call opciata, tochno kakto kogato si beshe zakluchen ot samoto nachalo. Vikam si “mena problemi” shte go otklucha pak i zapochnah standartnata procedura na novo: ZiPhoneGUI kato go pusnah pochnaha da si tekat belite nadpisi po ekrancheto i da si go otkluchva, na kraia vika successfully che e otkluchen obache shibania nadpis emergency call pak mi davaaaa… A kato vklucha iTunes mi izpisva niakakvo suobshtenie koeto me pritesniava: THERE IS A PROBLEM WITH YOUR IPHONE – the iphone you connected myght be damaged and cannot be connected for service. i da se obada na apple da mi go opravat…
  Niakoi imal li e podoben problem i ima li ideia kak moje da bude razreshen?

 35. James says:

  Taka. Svaliash novata versia na ziphone – 2.7b ot http://www.ziphone.org
  Tam v advanced (ne sum siguren – ne sum na moi comp sega) ima link kum 1.1.4 firmware na iphone. Swalia6 go niakude. Sled towa wkliu4va6 i-tunes, Izkliu4wa6 telefona, natiska6 home butona i dokato e natisnat vkliu4va6 telefona kum USB kabela. 4aka6 malko i vijda6 syob6tenie, 4e si v rekovery mode. Puska6 kop4eto na tel. i mu dava6 ok na syob6tenieto. Sled tova dokato si natisnal shift dava6 restore i to te te pita otkuda iska6 da restorne6. Dava6 mu predvaritelno svalenia 1.1.4 4aka6. Sled kato zavur6i procesa izkliu4va6 telefona i pak go vkliu4va6 v recovery rejim. I tunes tie vkliu4en i sega startira6 ziphone: DO IT ALL i si gotov. Tova se se6tam sega.

 36. TeDDy says:

  Батка, незнам какво да кажа … от 2 дена се мъча с този инсталер … няма го и няма … най-накрая с този метод се получи 🙂

  Мерси батка, жив – здрав 🙂

 37. penko says:

  zdraveite,ne mi otvaria stranicata ot koiato da izteglia ziphone shell by unlock.no . namerih versiata 3.0 zoro,tia stava li za razkodirane na iphone

 38. krasimir says:

  здравеите, имам малам проблем с моя iphone, след разговор телефона преминава в stand by. и когато натисна home копчето или touch sreena нищо не нищо не става.знаете ли каде е проблема

 39. kris says:

  james братле … бог да те поживи … напрао са изпотих 100 пъти докато го чакам да се разкодира. Сега ако може и някои да каже какво да не правя повече за да не ми се налага да отклучвам пак телефона много ще сам му благодарен.

 40. DZVONGI says:

  zna4i vzimam si iphona i toi si raboti i re6avam az da si updatena versiqta na itunes do poslednata. i ottam mi se zaklu4va telefona. durpam si zipphone3.0 i ottam si iba maikata . v momenta mi pokazva 4eren ekran s bqa qbulka i otdolu to4no nad kop4eto home animaciikata kak zarejda ne6to (ot 2 4asa ve4e). ei maikata mi se eba. kato trugna da go gasq telefona i ne iska sedi si i si zarejda ne6to si v negoviq si 6iban iphone svqt a na men ne mi obru6ta gram vnimanie. nqkoi s podoben problem ??????????????

 41. stava says:

  ..neshto mi se precaka iphone i mi izliza tva emergency call… i se opitvam da izteglq taq programa no neshto ne stava.. izliza mi nekva druga.. i naz naznam 6to i neshto nishto ne moga da napravq :(:(:( aide nqkoi ako znae neshto pove4e da mi pomogne molq vi .. skype mi e ivana_11_basket

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD