Естествено западни новинарски, а и не само такива сайтове специално оптимизирани за ползване през iPhone има доста голям брой, но в конкретния случай става дума за такъв, предлагащ съдържание изцяло на български език. Сайтът е www.ikafene.net и представлява специално оптимизирана за Apple iPhone мобилни телефони версия на новинарския сайт www.kafene.net, като и двете страници се подготвят и списват от журналисти от бившата Българска редакция на BBC World Service.

Новините, които ще намерите на www.ikafene.net са кратки, ясни и най-вече удобни за четене в движение, докато пътувате нанякъде. Идеята на оптимизираната за мобилното устройство на Apple версия на сайта е да може да заредите еднократно съдържанието, отваряйки главната страница, след което дори да минете офлайн (без да имате интернет връзка), ще може да прочетете всички актуални новини. За целта разбира се първоначалното зареждане, особено през GPRS или EDGE е малко по-бавно, но ако отворите сайта преди да излезете сутринта за работа или училище, то по време на пътя спокойно може да прегледате новините, без да е необходимо да разполагате с активна интернет връзка.

Разбира се, ако забележите някакви бъгове или неправилно функциониране на сайта докато го ползвате може да се включите с коментар в тази тема, като разработчикът на конкретната версия на сайта ще ви бъде много благодарен за помощта. А междувременно искам да ви попитам и какво мислите за специално разработените за iPhone сайтове, като мнението си може да дадете в анкетата по-долу…

Предпочитате ли да ползвате специално разработени за iPhone сайтове?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
 

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD