iphone-software-update-301


От Apple пуснаха супер експресен ъпдейт на фирмуера версия 3.0.1 за всички модели iPhone, като идеята му е само и единствено да оправи потенциалния проблем в SMS функционалността на телефоните. Това се случва само ден по-късно след публичното обявяване на открития пробив в сигурността на SMS функционалността на фирмуер 3.0 по време на посветената на сигурността конференция Black Hat в Лас Вегас. Похвално, че от Apple реагират толкова бързо, оправяйки тази потенциално сериозна дупка в сигурността на телефона, макар от компанията да заявяват, че в действителност никой не е успял още да се възползва от този експлоит, за да поеме контрол над чужд телефон…

Не бързате да обновявате своите телефони към новия фирмуер 3.0.1 (нормалния съвет, особено за нови потребители), защото това ще доведе до загуба на достъпа до файловата система (jailbreak) и разбира се ще заключи отново устройствата, които не са фабрично отключени (както се получава при всеки един ъпдейт!). И все пак добрата новина е, че няма нужда да чакате, за да имате възможност да направите jailbreak на 3.0.1 и в последствие да отключите GSM функционалността на своите устройства ако вече сте ъпдейтнали или планирате да го направите. На практика redsn0w версия 0.8 може да jailbreak-не и новия 3.0.1 фирмуер с една малка особеност, а именно, че след ъпдейта на телефона през iTunes до 3.0.1 трябва да пуснете redsn0w и от него да изберете фирмуер 3.0. Това е така, защото тази версия на redsn0w не разпознава новия фирмуер, но няма никакъв проблем да изберете 3.0 в програмата, при което ще получите безпроблемно джейлбрейкнат телефон с фирмуер 3.0.1. Разбира се от iPhone Dev-Team ще пуснат ъпдейт на redsn0w, но идеята е, че не е нужно да чакате такъв, за да може да направите jailbreak на своето устройство дори в момента, а след jailbreak-а спокойно може да инсталирате и ultrasn0w 0.9, за да отключите GSM функционалността. Това на практика е другата добра новина, тъй като реално новия фирмуер 3.0.1 не пипа нищо по бейзбенда на телефона, съответно и ultrasn0w 0.9 се инсталира и работи без никакви грижи на него.

Ключови думи:  

20 коментара за Новият iPhone 3.0.1 ъпдейт с възможност за Jailbreak и Unlock

 1. момчил says:

  не е чак толкова бързо – човека им е казал за бъга още преди месец

 2. Bloody says:

  Бързо е.. след публичното обявяване на Black Hat, преди това… може и да не е стоигнало до правилния човек =)

 3. uf says:

  Не ви ли омръзна от jailbreak при всеки ъпдейт, купете си отключени телефони.

 4. ... says:

  uf когато и тук започнат да ги продават на цени еквивалентни на тези в САЩ ще си купим, а дотогава ще се мъчим …

 5. siromaha says:

  А активация?

 6. Bloody says:

  И активацията се прескача естествено… 😉

 7. Substance says:

  Честитка: и в 3.0.1 не работи българската клавиатура!

 8. Anekdotko says:

  Някой знае ли кога се очаква най-накрая да има работеща българска клавиатура?

 9. ... says:

  В 3.1, а не 3.0.1 … целта на 3.0.1 е просто да оправи един конкретен бъг и нищо повече.

 10. Anekdotko says:

  Ясно, благодаря. А знае ли се някаква дата, на която ще излезе 3.1?

 11. Chris says:

  Не се знае със сигурност, спекулира се за септември месец да излезе 3.1.

 12. biser says:

  Инсталирах си новия фирмуер 3.0.1
  Изтеглих и redsn0w разархивирах го но като го
  Стартирам ми ми дава да натисна само Browse и Cancel
  Аз съм с Windows XP
  Какво да направя Browse ……………………………?
  Моля за помощ!

 13. Павел Павлов says:

  Globul: Ако купите от нас iPnone на тройна цена, ще получите втори безплатно!!!

 14. Ivan says:

  Каква 3на цена бе човек в UK си е безплатен телефона нищо че имам договор и плащам 35 паунда за 600 мин. към всичи мобилни в стараната и без лимит интернет си е без пари тука тея гниди от глобУл по 1000 цирки да им излезнат на г….

 15. абе 3.0.1 е яко бозав или поне като се джейлбрейкне с 3.о се обозва яко, поне при мен на 2Г го инсталирах 3 пъти и немаше никаква промяна и трите пъти се бозеше яко, че после се налагаше да даунгрейдвам до 3.0 … и така натататък.

 16. Ники says:

  Проблема е следният, след като в айтунс ми излезна нов софтуер и ме попита дали искам да го инсталирам го инсталирах, сефте такъв гаден проблем. Изключвах го и включвах няколко пъти с мисълта, дано се оправи, но уви, първо искаше карта без пин код- моята имаше,сложих си я във втория телефон и махнах пин кода, след това пък slide for emergency ми изписа и тов беше някой някакви идей, как да го оправя? МЕРСИ!

 17. The way you write, you are really a professional blogger.”-”’

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD