От Apple официално обявиха намеренията си за пускане на SDK (Software Development Kit), което ще позволи на програмисти, извън служителите на компанията, да пишат софтуер за iPhone и iPod touch. Това означава, че от компанията наистина планират да превърнат iPhone в отворена платформа, на която ще може да инсталирате разнообразен софтуер, а не само да разчитате на стандартните приложения. Лошата новина поднесена от Стив Джобс е, че пускането на SDK пакета ще се случи чак догодина през месец февруари, а междувременно ще трябва да разчитаме на неофициалния метод за компилиране на софтуер за iPhone.

Все още не е ясно какво ще е и положението с отключването на мобилните телефони за ползване с произволен оператор, предвид, че съвсем скоро предстои пускане на iPhone официално и в Европа. И тъй като вече има решение за отключване на устройства с последния официален фирмуер 1.1.1, то е много вероятно от Apple да се включат съвсем скоро с нова версия. Именно тази нова версия, вероятно 1.1.2, може отново да предизвика заключване на вече отключените апарати. Като нищо тя може и да ни изненада с възможността за безпроблемен ъпгрейд към новата версия и в последствие все още да може да се ползва вече отключения iPhone.

 

3 коментара за Официален SDK от Apple чак през февруари догодина

  1. Thank you for another informative site. Where else could I get that kind of information written in such an ideal way? I have a project that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

  2. m1hxul says:

    884311 556623I believe this web site has got some really superb information for everybody : D. 822743

  3. Xfe2ShXQAY says:

    524027 502723Some genuinely nice and utilitarian info on this web website , likewise I believe the style and design contains superb functions. 912640

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD