Най-накрая получих и аз “писалките” за iPhone / iPod touch от Китай и както вече беше потвърдено от първите отзиви, то те не се оказаха супер читаво изпълнение и решение, но все пак трябва да имате предвид и няколко важни особености, на които ще обърна внимание сега… 😉Двата Stylus-а са доста леки, почти с височината на iPhone и са малко по-тънки от неговия корпус на дебелина. Спрямо стандартните решения използвани при мобилните устройства с чувствителен на допир екран, тези “писалки” за iPhone изглеждат доста големи, като това се отнася и за контактната им площ в предната част. Всъщност основният проблем при тяхното използване се изразява във факта, че за да бъде отчетено “докосване” на екрана на телефона е необходими да натиснете силно предния връх от специфична гумена материя. И докато само за стартирането на дадено приложение това не е чак такъв проблем, то при нуждата от извършване на определен жест, например за скролване екрана с приложения или на снимки, нещата стават по-зле. В смисъл, че върхът на stylus-а не се плъзга особено лесно, а и не е никак удобно натискайки го силно да го придвижвате по екрана, а специално при iPhone това се налага доста често…

Тук обаче много хора пропускат един важен момент, а именно че техните телефони имат поставен протектор на екрана, който може да не пречи особено на чувствителността при ползване на пръст, но се оказва, че затруднява не малко ефективността на stylus-а. При махане на протектора на екрана, “писалката” започва да реагира доста по-добре и с нея се работи значително по-лесно отколкото с поставено върху екрана защитно фолио, но за съжаление едното се постига с цената на другото, което не е особено приятно…Нещо друго, което открих почти случайно, като за целта помогна доста и късмета ми. Оказа се, че едната от двете “писалки” в комплекта не е с много добре залепен връх и едва след 2-3 скролвания по екрана на телефона, той на практика се разлепи съвсем. Именно в следствие на това ми дойде идеята да пробвам да поставя на обратно върха на stylus-а, за да проверя колко ефективно ще работи в това си състояние. Естествено бях доста приятно изненадан от резултата, а именно значително повишената чувствителност на телефона към обратната страна на гумената повърхност, като разликата е доста по-осезаема при използване в комбинация с протектор за екрана.

Така че ако сте недоволни от стандартната чувствителност на телефона към писалките и използвате протектор, просто обърнете гумения връх и опитайте отново, резултата разбира се не е перфектен, но е значително по-добър. А ако опитате без протектор на екрана на телефона или музикалния плейър, то ще останете много приятно изненадани от резултата и в нормално и в обърнато състояние на предния накрайник на stylus-а.

Поръчка на комплект stylus-и от Китай за $5.77 с безплатна доставка…
Поръчка на комплект stylus-и за iPhone от България за 14лв. + доставка…

 

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD