Предпазната метална кутия за iPhone е първият аксесоар, предлаган в България от нашите партньори от Дигитален Център, който подлагаме на тест. Скоро очаквайте да намерите тестове и на различни други продукти, продавани от тях, предназначени за използване в комбинация с iPhone и iPod touch, а сега да се върнем към кутията…



Кутията е съставена от 2 части, самата обвивка за телефона и щипка, която е предназначена за закачане към колана. Самата метална кутия е предназначена за използване в комбинация със щипката, като не е особено удобна например за носене в джоба, заради металния елемент в задната част, който служи за захващане към щипката.




Вътрешността на кутията е покрита с мека материя, така че да не се надраска телефона при поставяне в нея. Все пак трябва да имате предвид, че поставянето на iPhone трябва да стане с приплъзване отгоре, надолу, а не да се опитвате да го поставите директно, тъй като в такъв случай можете да издерете корпуса на телефона. При затваряне на двете части на кутията, мека материя отвътре пристиска телефона, така че той остава здраво захванат вътре…



След поставяне на iPhone в кутията (този продукт не е подходящ за iPod touch), корпуса на телефона вече е защитен от надраскване или повреда при удар (например от изпускане). Корпусът на металната кутия е така направен, че да осигури свободен достъп до всички бутони, конектори и т.н., за да няма проблеми с управлението на телефона, провеждането на разговори и ползването на хендсфрии. И макар, че екрана е защитен до някъде след поставяне на телефона в металната кутия, то все пак използването на допълнително фолио не е лоша идея, тъй като това ще намали пръстовите отпечатъци и все пак ще осигури допълнително ниво на защита на екрана.



Механизмът за закачане и откачане на металния корпус от щипката за колана е много удобен, така че да няма проблеми бързо да свалите телефона, за да отговорите на обаждане и в последствие да го върнете обратно. Може би единствения недостатък е по-големият размер на щипката, поради което този механизъм може да е неудобен за носене на колана за някои хора, но дори това е нещо, с което бързо може да се свикне.

За да поръчате предпазна метална кутия за вашия iPhone (цена 15 лева)…

 

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD