С всеки изминал ден и приближаване до датата за официален анонс на двата нови смартфона на Apple се появяват все повече слухове и спекулации относно това, което тези апарати ще предложат на бъдещите клиенти. И докато е почти сигурно, че iPhone 5S ще е екипиран с новият чипсет Apple A7, за iPhone 5C не се знае почти нищо. Според нови слухове обаче бъдещият бюджетен смартфон на Apple би трябвало да предложи двуядрен чипсет, който за момента не е ясен, но предвид позиционирането на 5C като наследник на iPhone 5 не е учудващо да видим 5C с основен схемен набор Apple A6 (но на по-ниска работна честота в сравнение с чипсета в iPhone 5).

apple_iphone_new_draft

Наред с това се очаква iPhone 5C да предложи 4″ дисплей с резолюция 1136 х 640, както и 1 GB оперативна памет. За потребителската памет най-вероятно ще бъдат предложени варианти с обеми 16 GB, 32 GB и дори 64 GB, но 128GB почти сигурно е резервирано за iPhone 5S. Очаква се iPhone 5C да предложи две камери – основна 8MP и лицева 1.3MP, както и най-новата мобилна OS на компанията – Apple iOS 7.0.

Към момента не е ясно дали iPhone 5C ще предлага и Siri, но предвид очакваната цена от 400 $US и въвеждането му като пряк заместник на iPhone 5 е по-вероятно Siri да е налице.

Ключови думи:  

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD