Български Проект е пълен пакет от решения за цялостна локализация на Български език на вашия iPhone. В него са използвани иновационни технологии, които не променят оригиналните файлове на телефона, но лесно и непринудено решават проблемите, възникващи в процеса на експлоатация на това уникално устройство в България.

Проектът е съвместно дело на руснаците от RipDev, осигуряващи програмната част, Атанас Чобанов по отношение на самия превод, локализацията и адаптация на клавиатурата , както и екипа на сайта под формата на бета тестери на продукта.

Български Проект е търговски продукт, който има за цел да осигури цялостна и лесна за инсталация и ползване локализация на Български език на iPhone, като цената на един лиценз е 15 евро (приблизително 30 лв.) без ДДС. Междувременно наличието на комерсиалния продукт НЯМА да доведе до спирането на безплатната локализация на интерфейса или българските клавиатури, които ще продължат да бъдат обновявани и предоставяни за ползване НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. Идеята на Български Проект е да предостави много по-пълно решение за локализация, а не просто превод на интерфейса и възможност за писане на кирилица, като поради естеството на продукта и поддръжката по отношение на неговото ползване и възникнали евентуални проблеми ще е на по-различно ниво, отколкото е при безплатните решения.

Български Проект осигурява следните модули, които могат да бъдат инсталирани:
Локализация (само за версии 1.1.x) — превод на всички програми и менюта в системата, идващи стандартно инсталирани на телефона.
Търсене в контактите – лента на кирилица за бързо преглеждане на списъка с контактите и авто-сортировка по началните букви. В лентата се показват само буквите, на които има въведени контакти в бележника.
Българска клавиатура – за въвеждане на текст на кирилица в приложенията. По подразбиране се инсталира фонетична клавиатура, но можете да превключите на БДС клавиатура от настройките.
Логотипи на операторите – Мтел, Глобул и Вивател.
Шрифт MarkerFelt – по-красив шрифт за кирилица в Notes.app.
Шрифт DejaVu – по-изящен и компактен системен шрифт. Някои нюанси на локализацията ще изглеждат по-добре с инсталиран DejaVu.
Определител на номера – определя населеното мястото, от което са Ви позвънили, ако номерът на този, който Ви е търсил не фигурира в контактите.
Настройки за операторите – премахва съобщението за пренасочване на позвъняванията (Call Forwarding) и настройва EDGE за трите български оператора.

За момента можете да закупите лиценз за Български Проект само онлайн, използвайки кредитна карта или системата за разплащане на PayPal, като процедурата е бърза и лесна, след което на електронната си поща ще получите кода за активация на приложението.

Към официалният сайт на Български Проект @ RipDev…
Тема във форума за въпроси, коментари и впечатления от продукта…

 

5 коментара за Пълна локализация на iPhone с Български Проект

 1. Ivan Enev says:

  Zashto ne moga da si kupya Bulgarskia proekt?

 2. bobojr says:

  Дали някой може да ми каже как мога да се свържа с тях? Платих си 30-те лева, пратиха ми код, но дава грешка пакета при инсталация а и не отговарят на мейлите (нито сейлс нито съпорт мейлите). Кофти работа. Дали увиснах с 30 кинта+ДДС се чудя 🙂

 3. I’ve surfed the net more than three hours today, and your blog was the coolest of all. Thanks a lot, it is really useful to me.

 4. 531030 164582Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I

 5. o2I6a says:

  902864 148244really good publish, i undoubtedly enjoy this internet web site, carry on it 973842

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD