Разноцветните силиконови калъфи за iPhone са доста удобен и не скъп начин да осигурите допълнителна защита за своя мобилен телефон, макар че не е лоша идея да добавите и защитно фолио и за екрана. Разбира се няма как да не се подложат на тест някои от тези силиконови калъфи за телефона, като се спряхме на бял и розов модел (налични са в още няколко разцветки) предлагани от нашите партньори от Дигитален Център.
Силиконовите калъфи са с дебелина около 1-2 милиметра и са доста гъвкави. В тях iPhone се поставя през прореза оставен за достъп до екрана на устройството, като преди да сложите силиконов калъф е добре да лепнете и защитно фолио на екрана. Самите калъфи разполагат с прорези, за да имате лесен достъп до екрана, бутоните, сензорите, конекторите и разбира се високоговорителите и микрофона. Силиконовата материя, от която са изработени е полупрозрачна, макар че има и разновидности от непрозрачен материал. Един такъв силиконов калъф може да се ползва като алтернатива на такъв за закачане на колана, ако например предпочитате да носите своя iPhone в джоба си, но нищо не пречи да комбинирате и двата варианта (стига да е възможно).
Както можете да видите от снимките, между белия и розовия калъф има леки вариации в изпълнението, но като цяло няма кой знае каква разлика. Възможно е при разтягане на силикона на определени места да не се получи равен ръб (на прорезите за достъп до телефона) или част то калъфа да застъпва ръба на някой бутон или конектор, но това не е особен проблем. Единствения възможен недостатък при розовия силиконов калъф е липсата на прорез, които да позволява подмяната на SIM картата, без да трябва преди това да се махне покритието, но в действителност това е нещо, което рядко се налага за повечето потребители. Друг евентуален недостатък, с който можете да се сблъскате е по-трудното поставяне на телефона поставен в силиконов калъф на поставката за връзка с компютъра, тъй като силикона опира в улея служещ за придържане на iPhone, но с малко по-силен натиск няма проблеми.

За да поръчате силиконов калъф за вашия iPhone (цена 5 лева)…

 

13 коментара за Силиконови калъфи за iPhone

 1. Ивайло Марков says:

  Има ли някаква възможност тези калъфи да се ползват като стойка, ако човек иска да гледа видео в хоризонтален режим?

 2. Bloody says:

  Точно тези стандартно не, но ако подпреш с нещо отзад няма проблеми, защото с поставен калъф телефона не се плъзга… иначе има интересни пластмасови кутии-калъфи за iPhone, които имат такава възможност.

 3. Тонко says:

  Аз си купих от тези силиконовите много са добри. Имат различни цветове, оранжево, синио, зелено, изобщо доста свежарски цветове. Имат и доста добри кожени калафи момчетата 🙂 вижте сами

 4. Nistel says:

  Ако бяха плътно по дължина а не така хлабави щях да си взема веднага,но така изглежда много хлабаво и грозно ..

 5. Bloody says:

  Калъфите прилепват плътно по корпуса на телефона…

 6. huri says:

  Еххх кой не си е сверил часовниците?! 😀

 7. Bloody says:

  Хехехе, моя телефон си показва точното време… 😛

 8. kazimir says:

  Аз си купих бял и прилепва доста добре,но телефона губи чара си.

 9. galdar says:

  аз имам пластмасов, но тел става много обемен

 10. kiki says:

  този калаф изглежда хубав,обаче разбрах че прави конденз на телефона и се прецакват.

 11. Mcd says:

  Някой продава ли ги в София?

 12. Very well written article. It will be useful to anybody who employess it, as well as yours truly . Keep up the good work looking forward to more posts.

 13. zctzLkc4 says:

  474724 751275hello I was quite impressed with the setup you used with this internet site. I use blogs my self so very good job. definatly adding to bookmarks. 863009

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD