pwn


Коледа е само след няколко дни. Хората обикалят магазините празнично настроени, купувайки подаръци за себе си и своите близки. С наближаването на Коледа обаче, все повече и повече започват да растат надеждите на потребители със заключени iPhone-и най-сетне да се появи софтуерен ънлок, за да могат да ги отключат или пък да изхвърлят ужасните турбосим решения. Всички сме вперили очи в DevTeam в очакване на някакви новини. И те разбира се не закъсняват. Официалното становище на екипа е, че се очаква софтуерно метод за отключване на iPhone 3G само няколко дни след Коледа. Може би точно тогава, мечтите на много хора ще се превърнат в реалност. Надеждите са големи. И като че ли, за да успокои страстите, един от членовете на DevTeam MuscleNerd казва: “Дата, която сме определили за пускане на метода, е само няколко дни след Коледа”. Това от своя страна, драги приятели, означава, че много от вас ще посрещнат новата 2009 с напълно свободни и независими телефони. Планът, по който ще стане отключването на телефоните с различен фирмуер (следователно и различен бейзбенд) е следният: Първо ще бъде пуснат ънлок за телефоните със бейзбенд 01.45.00. Ако на времето обаче му е кеф и позволи, DevTeam ще се опитат да пуснат и ънлок за телефони с 02.11.07 бейзбенд.

Точно сега за бейзбенд 02.11.07 имаме няколко идеи, които обаче все още не са тествани. Ако нямаме обаче нещо стабилно и работещо до края на следващата седмица, първия ънлок, който ще пуснем ще бъде за бейзбенд 01.45.00.

Ето и списък на фирмуерите за iPhone и техните съответстващи бейзбенд версии…
– 2.0.0 фирмуер – 01.45.00 бейзбенд
– 2.0.1 фирмуер – 01.48.02 бейзбенд
– 2.0.2 фирмуер – 02.08.01 бейзбенд
– 2.1.0 фирмуер – 02.11.07 бейзбенд
– 2.2.0 фирмуер – 02.28.00 бейзбенд

Тези от вас, които имат късмета все още да са на фирмуер 2.0.0 или казано иначе, с бейзбенд 01.45.00 ще могат да си отключат телефоните първи. Ако сте с 2.1 или сте използвали PwnageTool, за да ъпдейтнете до 2.2 тогава значи имате бейзбенд 2.11.07. Това ще бъде вторият бейзбенд, който ще получи софтуерен ънлок. Тези, които са с 02.28.00 бейзбенд ще трябва да изчакат малко преди да се появи софтуерен ънлок и за тях, така че, по-добре използвайте ръководствата на джейлбрейк и ъпдейт вместо директно да използвате iTunes.

Иначе Коледа наближава, червено вино се лее на поразия. Масите са отрупани с тежки мезета. DevTeam се борят с отключването на iPhone 3G. Керванът си върви, а кучетата никога няма да спрат да лаят…

 

10 коментара за DevTeam: Очакваме софтуерен ънлок за 3G преди нова година.

 1. Blurry says:

  А дали същите неща се отнасят и за iPod Touch 2Gen?

 2. Adamov says:

  На няколко пъти DevTeam казаха, че приоритет им е iPhone 3G. След като ънлокнат него, ще започнат да се занимават с iPodTouch2Gen.

 3. jordan says:

  Ако си update-на заключения iPhone 3G до firmware 2.2 с pwnage tool под MAC baseband-a ще си остане ли версия 02.11.07 като на 2.1. Това автоматично ли става или трябва да отбележа нещо?

 4. Adamov says:

  Ако телефона ти е заключен към оператор в никакъв случай не го ъпдейтвай до 2.2 освен ако не направиш къстъм фирмуер, който да не ти качва бейзбенда.

 5. jordan says:

  Custom т.е. с pwnage toоl нали? Май най-добре да направя pwnage с 2.1 да си инсталирам Cydia поне? Като гледам в Pwnage Tool няма опция да запазва или замени base band-a за 3Gто. Какво мислиш.
  Благодаря за отговора 😉

 6. Guest says:

  А как да видя кой ми е моя бейзбенд

 7. Adamov says:

  Settings > General > About > Modem Firmware

 8. Blurry says:

  Аз съм със айпод тъч и не намирам каде да видя този бейзбенд описан от Адамов?Къде е това modem firmware?

 9. Adamov says:

  При iPodТоuch няма и как да го видиш. Бейзбенда е модема, който при iPhone отговаря за телефонната функция (казано накратко).

 10. 3G says:

  Със сигурност това е новината, очаквана с нетърпение от много от феновете на iPhone, които търсеха причина да преминат към 3G версията на устройството. Спецовете от iPhone Dev-Team обявиха, че са успели успешно софтуерно да отключат телефона. Решението все още не е достъпно за широка употреба, като това ще стане в новогодишната нощ. Екипът предупреждава, че методът ще работи само с телефони с версия на baseband софтуера 2.11.07 или по-ранна, върху които могат да се инсталират неоторизирани външни приложения (jailbroken устройства).
  http://blog.iphone-dev.org/post/65126957/tis-the-season-to-be-jolly

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD