След ъпгрейд на телефона до фирмуер 1.1.1 повечето приложения за качване на неофициални рингтонове стават нефункционални, като всъщност доскоро нямаше лесно решение на този проблем. И макар че вече има начин да “излъжете” телефона, то той изисква доста труд за качването дори на само един единствен ringtone, който да използвате при позвъняване. По-удобното решение е използването на програмата SendSong, като трябва да внимавате, за да инсталирате правилната версия (поне 0.19е), с която този метод работи при устройства с новия фирмуер, защото старата версия не става за телефони с 1.1.1. SendSong можете да намерите в Installer, в категорията Multimedia (трябва да имате инсталиран и Commnity Souces преди това).SendSong се инсталира директно на самия мобилен телефон през приложението Installer и позволява да прослушвате песните, качени на устройството, да ги изпращате по мейл и най-важната функция – да превърнете някоя от качените песни в рингтон. За целта е достатъчно да стартирате програмата SendSong и от списъка с песни да натиснете върху избраната песен, след което от менюто да изберете опцията Send to Ringtone и сте готови. Вече ще можете да видите маркираната песен в списъка с музикални тонове за използване при позвъняване на телефона. Разбира се има една важна особеност, а именно, че SendSong може да превръща песни в рингтонове само ако те са във формат M4A, но не и такива качени в MP3 или някой от другите поддържани от устройството формати. Песните, които сте качили със SendSong, като звуци за използване при позвъняване, можете да видите натискайки върху бутона Edit в горната дясна част на приложението. Влизайки в този режим на редакция имате възможност и да премахвате някои от вече качените по този начин музикални тонове, при което те ще изчезнат и от списъка с достъпни звуци намиращ се в Settings / Sounds / Ringtone.

 

3 коментара за Създаване и качване на Ringtone за iPhone версия 1.1.1

  1. bojo says:

    izviniavam se za tapia vapros no ne moga danameria ot kade da ia izteglia tazi programka sendsong 6te sam blagodaren ako mi pomognete

  2. Bloody says:

    От Installer на телефона, категория Multimedia…

  3. josi4life says:

    …malko utochnenie che,ako se polzva “SendSong” zaedno s rogramkata “SwapTunes” deriktoriite se zaratat i izbraniq ot vas ringtone se deaktivira dokato ne obarnite otnovo papkite sas “SwapTunes”

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD