Ако решите да продадете своя iPhone мобилен телефон, естествено е съвсем логично да направите Restore на устройството преди това, за да може да затриете всякаква лична информация, която е била съхранена на него. Оказва се обаче, че след Restore на телефона, с подходящия софтуер все още може да бъде възстановена доста голяма част от личната информация, която е била съхранявана на устройството. Става дума за важни данни, като например e-mail съобщения с пароли или лична/финансова информация, SMS съобщения, телефонни контакти, снимки, бележки и други потребителски данни. Интересен факт е, че дори при връщане на телефон в Apple от техен клиент, който в последствие бива обновяван и продаван по-евтино като Refurbished също не се извършва по-специално изтриване, за да не може да бъде възстановена важна информация за предишния собственик на устройството. Всъщност съвсем ясно е, че не всеки знае как и може да възстанови вече изтрити данни от даден мобилен телефон или друго подобно устройство, но при наличието на нужното ноухау това е напълно възможно, ако вие не се погрижите да елиминирате тази възможност. Това, което се препоръчва като добро решение е след Restore на телефона да направите един голям плейлист с музика или видео, който да запълни целия свободен капацитет на паметта на телефона и съответно да го синхронизирате с телефона няколко поредни пъти. Целта на това упражнение е аудио и видео файловете, които не съдържат особено важни лични данни, да бъдат записани няколко пъти върху изтритата памет в устройството, правейки невъзможно възстановяването на стара поверителна информация. Така че е добре да имате едно на ум, ако решите да пуснете обява във форума, че продавате своя малко или много използван iPhone, защото наистина не се знае къде и в кой може да попадне вашия телефон и каква информация, която вие не желаете може да бъде разкрита… 😉

 

Eдин коментар за Внимателно при продажба на ползван iPhone

  1. Is this the only weblog you’ve?

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD