iphone-6s-6s-plus

Рефрешът на миналогодишните модели iPhone 6 и 6 Plus на Apple вече официално е факт, като новите 6S и 6S Plus модели идват в същата добре позната опаковка и размери, но с известни хардуерни подобрения. Сред основните нововъведения са новият по-бърз 64-битов A9 процесор, който би трябвало да е до 70% по-бърз от своя предшественик и до 90% по-бърз в графични приложения. Задната камера също е подобрена, като вместо само 8Mp вече е 12Mp и разполага с поддръжка за запис на 4K видео, както и Live Photos режим за запис на “анимирани” снимки. Предната камера вече е 5Mp и позволява запис на 1080p видео за любителите на селфита, а 6S модела, подобно на своя предшественик, отново няма оптична стабилизация на задната камера. С iPhone 6S и iPhone 6S Plus от Apple представят и новата технология 3D Touch, която отчита колко силно натискате по екрана и може да реагира съответно в дадено приложение, като потребителя ще получава и обратна връзка под формата на бърза и кратка вибрация. Разбира се обърнато е внимание и на проблема с огъването на корпуса на телефоните от предходното поколение, като от Apple твърдят че той трябва да е решен благодарение на използването на по-здрава алуминиева сплав. Налице е и по-здраво стъкло, което би трябвало да означава и по-малко проблеми с чупене на стъклото на телефона и съответен скъпоструващ ремонт. В новите S модели е налице и подобрен Touch ID сензор, както и по-бързи LTE и WiFi мрежови адаптери и разбира се те ще идват с преинсталиран iOS 9.

Предварителните поръчки за новите iPhone 6S и iPhone 6S Plus започват от 12-ти септември в САЩ, като реално доставките и продажбата на устройствата ще започне чак от 25-ти септември. iOS 9 ще е налична на 16-ти септември за притежателите на по-стари устройства на компанията. Интересна особеност, е че от Apple ще предлагат новите модели смартфони iPhone във версия със 16GB, 64GB и 128GB вградена памет. 32-гигабайтова версия липсва, а 16GB моделите по-скоро са излишни предвид невъзможността тяхната вградена памет да бъде разширявана… от Apple просто трябваше да започнат от 32GB модели. Предвид параметрите и възможностите на актуалните смартфони 16GB от които едва около 12 са налични за потребителя вече са крайно недостатъчни, особено когато нямате опция да ги разширите. Затова ако възнамерявате да се сдобиете с нов iPhone 6S или iPhone 6S Plus то най-добре да заложите на поне 64GB модел, за да не съжалявате в последствие заради постоянен недостиг на място на устройството. Кога ще видим Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus налични и у нас и какви ще бъдат локалните цени все още е рано да се каже, но е много вероятно това да се случи не по-рано от следващия месец.

Ключови думи:  

6 коментара за Apple обяви официално новите iPhone 6S и iPhone 6S Plus

 1. ruut says:

  iPhone 6s е достатъчно за мен.

 2. Sneja says:

  Ne moga da si aktiviram skaip google i igri

 3. Все по-скъпи и все по-измислени. Не си струват.

 4. Иван says:

  Новите модели на огризката все повече заприличват на фейслифтинг на предишните отколкото на нещо концептуално ново, нещо заслужаващо да се нарича “нов модел”. Камерите са със смешни мегапиксели а за качеството им няма нужда да се спори, вече трябват очи на художник за да се видят разликите в снимките на различните марки (имах Айфон, сега съм със Сони, снимки при еднакви условия за мен нямат разлика). 6Plus моделите се издъниха тотално със синдрома вита баница – слагаш го в джоба и го вадиш после огънат. Започнаха вече и първите пробиви в сигурността на софтуера. Цените за всичко това са просто неоправдани – купуваме марка, лежаща на стари лаври, както със всичко останало вече.

 5. Veli says:

  Имам чуството че има нужда от нова статия за iPhone 🙂

 6. Ивета says:

  iPhone 6 ще си остане завинаги един от най-сполучливите модели

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD