Преди ден Apple обявиха финансовите резултати на компанията за третото (финансово) тримесечие на 2012 година. Резултатите изглеждат доста приятно, на фона на кризата в сектора – продадени са били 17 милиона таблета iPad, 26 милиона смартфона iPhone и четири милиона компютърни системи Mac.

 

Зад всички тези милионни продажби стои оборот от 36 милиарда долара и нетна печалба от 8.8 милиарда долара. На фона на резултатите преди една година (Q3 2011 – 28.6 милиарда долара приходи, 7.3 милиарда долара печалба), Apple може да се похвалят с един доста приличен финансов прираст. “Вина” за това имат всичките 17 милиона продадени таблета iPad, което в сравнение с Q3 2011 година е с 84% повече. При продажбите на iPhone прирастът не е чак толкова сериозен, но все пак и отчетените 28% са едно добро постижение. Единствено продажбите на iPod страдат, като спрямо ситуацията една година по-рано, сега са отчетени 10% по-слаби продажби.

 

2 коментара за Apple отчитат финансите за Q3 2012

  1. Петър says:

    Инсталирах си темата и резултата беше изключително труден рестор, като излязоха куп грешки и трябваше да си играя 3 часа да го вкарвам и изкарвам от рестор мод и ДФУ мод, да използвам 3-4 допълнителни програми и още сигурно 1 час ровене и чужди форуми за търсене на подобни грешки.
    Не правете грешката да си го слагате това ….

  2. Супер си е iOS, имам Мак Про и съм инсталирал и Вина и всичко работи перфектно.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD