От днес вече е налична новата версия на iOS 4.3.2 за iPhone и другите i-устройства на Apple, като нашия съвет традиционно е да не бързате с ъпдейта ако използвате отключено устройство – jailbreак-нато или с отключена GSM функционалност за ползване с произволен мобилен оператор!

Добрата новина в случая е, че в новия фирмуер 4.3.2 от Apple не са запушили дупката, използвана от @i0n1c за untethered jailbreak, което означава и безпроблемен ъпдейт с отключване на файловата система. За целта трябва да използвате актуалния redsn0w 0.9.6rc14, с който да джейлнете своето устройство с новия iOS 4.3.2. Потребителите, които използват ultrasn0w за софтуерен ънлок на GSM функционалността трябва да внимават с префлашването и задължително трябва да използват къстъм фирмуер, който не обновява бейзбенда, за да може да продължат да използват стария си бейзбенд, за които има отключване. Ако префлашнете заключен към даден мобилен оператор iPhone с официалния iOS 4.3.2 ъпдейт, вместо с модифициран фирмуер ще останете със заключено устройство поне до излизането на нова версия на ultrasn0w, която да поддръжка обновения безйбенд.

Вече е налична и актуализирана версия на sn0wbreeze 2.6, с чиято помощ ще можете да генерирате модифицирана версия на iOS 4.3.2, която няма да обнови бейзбенда на вашия iPhone. От iPhone Dev-Team обещават по-късно тази седмица да пуснат и нова версия на PwnageTool, която ще поддържа създаването на потребителска вариация на официалния фирмуер на базата на iOS 4.3.2.

Потребителите на таблети iPad2 за съжаление все още нямат повод за радост, тъй като метода за джейлбрейк е идентичен с решението за предходния фирмуер 4.3.1, а и при него се поддържа само първия iPad таблет на Apple. Разбира се по намирането на решение за таблетите iPad 2 се работи, но вероятно ще е необходимо още известно време за откриване на метод, който да позволи jailbreak и на тяхната файлова система.

Eдин коментар за Apple пусна нов iOS 4.3.2 за iPhone и другите i-устройства

  1. orlincho says:

    Кажете нещо и за хората които НЕ ползват jailbreак-нат телефон нека да има по нещо за всички.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD