Въпреки слуховете по намаленият обем на поръчки за компоненти на смартфона iPhone 5, Apple отчитат увеличение на продажбите на iPhone-ите за Q4 2012 година, и то доста сериозно.

Общо са били продадени 52 милиона апарата, като 35 милиона са били iPhone 5. Останалите бройки са разпределени между iPhone 4S и iPhone 4 съответно в следното съотношение – 9.5 милиона и 7.3 милиона. Така реализираните 52 милиона продадени апарата са се увеличили с цели 93% спрямо третото тримесечие на 2012 година. Освен това в сравнение с Q4 2011 година продажбите са нарастнали с 41%.

Повече тук (на английски).

 

5 коментара за Apple с по-силни продажби през Q4 2012

 1. Guest says:

  И как ги разбрахте всички тези цифри, след като Епъл обявяват резултатите си за 4Q на 23 януари. Очаквам от вашия сайт малко по сериозно да подхождате към статиите, които публикувате. И без това всеки си чеше езика с Епъл напоследък.

 2. Mollov says:

  http://appleinsider.com/articles/13/01/15/analyst-apple-shipped-52-million-iphones-in-q4-to-buoy-quarterly-earnings – от тук е инфото и смятам, че подхождаме достатъчно сериозно към това, което пишем. Добре, че коригираха инфото за тримесечие към тримесечие, та сега вместо спад излиза, че са доста напред с продажбите.

 3. Guest says:

  Тая статия oт Apple Insider е на анализатор и не е основана на реални данни от Apple, за разлика от вашата статия, която представя информацията като официална от Apple.

 4. Ив says:

  И все пак се оказа, че наистина са си повишили продажбите и дори са надминали тези на Samsung Galaxy S3, което е доста показателно, че си възвърнаха отново лидерските позиции на пазара на смартфони.

 5. Trola says:

  и ако някой ми обясни защо в 4с и 5 се ползва бейсбанд чип на куаллком вместо интел които са непроиваеми даже и до момента няма гевей и х-сим които да какнат фърмуера на новите версии иос5+ на айфон 4 ,а мина година или 2 .. а 4с и 5 се разкодират като детска игра без необходимост от джейл.Това някаква политика ли е ?

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD