Apple обявиха официалните финансови резултати за последното фискално тримесечие (фискално Q4) на 2012 година, според които компанията е получила приходи за 35.96 милиарда долара. За цялата фискална 2012 година приходите на компанията са около 156.5 милиарда долара, което е увеличение с 45% спрямо миналата година.

 

За последното тримесечие са били продадени 26.9 милиона броя смартфони iPhone 5, като много малка част от тези 27 милиона се дължат на наскоро анонсираният iPhone 5 – Apple имаха само девет дни оставащи от фискалното Q4 за продажба на iPhone 5, но се очаква сериозни резултати да бъдат постигнати през последният месец от годината и по-точно покрай коледните и новогодишни покупки. Като нетни приходи компанията е отчела от 8.2 милиарда долара, което е доста над постигнатите 6.6 милиарда за предходната година.

Единствената по-неприятна новина за Apple се оказаха продажбите на iPad, като за последното тримесечие са били продадени 14 милиона броя, което е осезаемо по-малко от 17-те милиона за третото фискално тримесечие на 2012 година. Аналитиците отдават това отстъпление от една страна на очакването да се появи iPad mini, а от друга на по-слабите икономически условия в момента. Подобно на очакванията за продажбите на iPhone в края на годината, същото се очаква и за iPad и iPad mini.

Ключови думи:  

Eдин коментар за Apple с 36 милиарда $US приходи за последното тримесечие, продажбите на iPad разочароват

  1. NBA Jerseys says:

    Яко държат пазара на таблети ябълките

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD