Ако до момента ви се е струвало, че процедурата по отключване на достъпа до файловата система (Jailbreak), качването на Installer, след което активирането и отключването на iPhone с фирмуер 1.1.1 е било доста трудна задача, особено за по начинаещи, то вече има много по-лесно решение. Става дума за AppSnapp, което всъщност е изцяло автоматизирана уеб-базирана система за Jailbreak на файловата система, активирането на телефона и инсталацията на Installer.app, без да се налага потребителя да се намесва. Единственото, което трябва а направите след края на процеса е да инсталирате AnySIM и да го стартирате, за да може да отключите своя мобилен телефон за използване със SIM картата на произволен мобилен оператор…

За да се възползвате от този нов метод за получаване на достъп до файловата система и активиране на телефона е необходимо само да разполагате с безжична мрежа, да пуснете WiFi достъпа на телефона (това е възможно дори той да е съвсем нов, без да е отключван досега) и да отворите определен сайт през Safari браузъра. Става дума за сайта http://www.jailbreakme.com/, където може да прочетете подробно какво прави приложението и да стартирате процедурата, натискайки върху Install AppSnap. Единственият недостатък на тази процедура е нуждата от надеждна интернет връзка, както и добър сигнал от безжичната мрежа, защото при прекъсване на свързаността може да се наложи да възстановите телефона до първоначалното му състояние (Restore) и да опитате отново…

Как да стартирате Safari на чисто нов телефон с 1.1.1
– След зареждане на телефона използвайте слайдера, за да влезете в режим на спешни обаждания (Emergency Calls).
– От клавиатурата наберете *#307# (звезда, диез, 3, 0, 7, диез) и натиснете бутона Call.
– Телефона ще започне да звъни, изтрийте набрания номер и натиснете 0, след което отново бутона Call.
– Натиснете Answer, за да отговорите (не се безпокойте, никой не ви се обажда).
– След това натиснете бутона Hold, при което отново ще чуете мелодията за обаждане.
– Сега натиснете бутона Decline, при което ще бъдете пренесени в приложението Phone за направата на обаждания (ще видите менюто с бутони най-долу).
– Натиснете върху бутона Contacts в долната част на екрана, след което щракнете върху бутона Add Contacts, за да добавите нов контакт в списъка.
– Добавете нов контакт, без значение с какво име (може и празно), но задължително от Add new URL за home page напишете следното: prefs://1F, след което запишете данните.
– Върнете се на главната страница с контактите, където в списъка ще видите No Name или името, което сте избрали. Щракнете върху него и на следващата страница ще видите поле home page с добавения от вас специален адрес, натиснете върху него.
– Щракайки върху prefs://1F адреса ще ви се отвори главното меню за настройка на телефона Settings. От него трябва да щракнете на Wi-Fi и да настроите вашата безжична мрежа.
– Изчакайте телефона да се свърже успешно, което може да познаете по появата на иконата със сигнал на безжичната мрежа.
– Върнете се в главното меню за настройка (Settings) и деактивирайте автоматичното заключване, ако то е активно (General / Auto-Lock).
– След приключване на настройките рестартирайте телефона. Когато устройството зареди отново ще се свърже автоматично към настроената WiFi точка за достъп.
– Повторете първите няколко стъпки с набирането, за да стигнете отново до менюто Contacts.
– Редактирайте информацията, която добавихте преди малко и от Add new URL въведете нов адрес: http://jailbreakme.com/, след което запишете направените промени.
– Отворете подробностите за No Name или въведеното от вас име на контакта и този път щракнете върху втория адрес http://jailbreakme.com/, който добавихте туко що. Това ще ви отведе на сайта на AppSnapp, при което само трябва да стартирате процедурата, щракайки върху Install AppSnap.
– Остава само да инсталирате AnySIM и да го стартирате, за да може да отключите пълната функционалност на телефона, независимост от използваната SIM карта и мобилен оператор…

Какво реално върши AppSnapp на вашия телефон
– Отключва достъпът на потребителя до файловата система (Jailbreak) на апарати с фирмуер 1.1.1.
– Патчва Springboard, за да може да се добави поддръжката на повече икони при инсталация на допълнителен софтуер.
– Активира телефона (премахва началния екран за активация) ако използвате карта различна от официалната на AT&T, без да пипа вече активирани телефони.
– Позволява ви да използвате YouTube приложението, без да се налага да го активирате допълнително, отново не променя нищо по вече активирани телефони.
– Инсталира Installer.app v3.0b5 (приложението за лесна инсталация на неофициален софтуер), след което може да го ъпдейтнете до последната бета 7 версия.
– Поправя бъга при интерпретиране на TIFF графични файлове, точно този, който се използва от програмата за първоначалното отключване на телефона.

За да изтеглите AnySIM версия 1.1 за отключване на iPhone с фирмуер 1.1.1…


Update
: Ако след приключването на jailbreak процеса приложението YouTube отказва да работи и изисква активация, изтеглете този архив, след което разархивирайте и пуснете Activation-YouTube.exe. Необходимо е да сте свързали своя iPhone в безжична мрежа с компютъра и да знаете IP адреса на телефона, тъй като програмата изисква да го въведете. След успешно приключване на изпълнението на активатора за YouTube трябва да рестартирате телефона си и всичко би следвало да работи без проблеми…

Update 2: Ако не знаете как да качите AnySIM версия 1.1 на своя телефон, за да отключите възможноста на телефона за използване на SIM карта на произволен мобилен оператор, прочетете това ръководство: Как да използваме WinSCP за връзка с iPhone

Update 3: Вместо да разчитате на WinSCP или друг метод за качване на файловете от компютъра, може да използвате и Installer програмата, която се намира на вашия телефон. Необходимо е единствено да се намирате на място, където има безжичен интернет и да се свържете, за да може да изтеглите нужните ви файлове. Процедурата е следната (за Installer версия 3!!!):
– Стартирате Installer на телефона и отивате на Sources (долу вдясно).
– Щракате на бутона Edit в горната дясна част на екрана, след което на бутона Add вляво и пишете следния адрес: http://i.unlock.no
– Следва натискане на бутона Refresh, за да се обнови информацията за наличния софтуер за инсталация от новия източник.
– Натискате иконата Install в долната част на телефона, за да видите пълния списък с категории.
– Влизате в категория System и инсталирате BSD Subsystem (необходим пакет за работата на АnySIM и не само).
– Следва влизане в категория Unlocking Tools и инсталацията на самия АnySIM 1.1., който ви е необходим за отключване на възможността за използване на произволен мобилен оператор.
– Връщате се в началния екран на телефона (натискате бутона Home) и го рестартирате или просто изключвате и включвате. За целта просто задържате Sleep/Wake бутона за няколко секунди, след което премествате слайдера, после натискате отново Sleep/Wake бутона (горе вдясно на корпуса на телефона), за да го включите.
– След като телефона зареди пускате АnySIM и чакате да си свърши работата, след което отново рестартирате или изключвате и включвате телефона. Вторият вариант е за предпочитане, защото отнема по-малко време при повторното зареждане на телефона, отколкото при рестартирането му.
– При зареждането на телефона той вече трябва да работи с вашата SIM карта, независимо от кой мобилен оператор е тя. Ако всичко е наред на този етап може да деинсталирате AnySIM, тъй като програмата няма да ви е необходима повече (за момента).

 

72 коментара за AppSnapp е нов лесен метод за Jailbreak на iPhone 1.1.1

 1. Georges says:

  pomognete……imam go ot 20 dena i niamam terpenie da g izpolzvam kato tel. pleas……help.

 2. Georges says:

  blagodaria ti ……..iavno e bil na 1.1.2 ……..no sega kak moga da se otkacha ot beisbenda 04.02.13_G ..i da mina na drug 04.01.13_G ili drug,….

 3. gob says:

  Bloody благодаря за информацията 🙂

 4. Georges says:

  Uspiaaaaaaaaaaaaaaaaah………….otkliochih iphona i sim katrata sega raboti perfektno.Smenih beizbanda ot 4.2.13_G kakto Bloody me posavetva i ot tam restore kam 1.0.2 posle restore kam 1.1.1 i vsi4ko e OK 🙂 Blagodaria ti Bloody 🙂

 5. Martinsky says:

  Zdraveite!Iskam da popitam dali nqkoi e otklu4il iphone s noviq firmware 1.1.2 za6toto se 4uda dali da poru4am na priqtel da mi donese ot usa? Blagodarq za vnimanieto :}}

 6. Bloody says:

  Martinsky, все още няма метод за успешно отключване на телефони идващи с форумер 1.1.2, който да ти свърши работа…

 7. Martinsky says:

  Bloody,mersi!No sig 6te se pomu4at da napravat takuv , da se nadqvam 6toto sum vluben v iphone-a :PPPPPPPPPP 😉

 8. Bloody says:

  Естествено че се работи върху решение, просто не е готово все още…

 9. Tzariat says:

  Georges :

  Можеш ли да ми изпратиш инфо как го промени beizbanda 4.2.13_G. Моят е такъв и много интересно бях с 1.0.2 отключен, заключих го пак на тази версия. След това упграднах до 1.1.1 и сега е с този 4.2.13_G интересно без да слагам 1.1.2. Сега AnySim 1.1 се мъчи но не отключва sim картата. Моля, за помощ, какво е нобходимо да направя. В това състояние му работи абс. всичко с изключение на картата разбира се.

 10. Bloody says:

  Tzariat, даунгрейд на baseband (формуер на GSM модема), връщаш към 1.0.2., Virginize на телефона, ъпдейт към 1.1.1 и тогава отключваш отново.

 11. Tzariat says:

  Bloody
  Благодаря,

  Направих го без да връщам до 1.02. Просто си дръпнах от http://i.unlock.no през телефона Virginize последния и след това през iTunes си сложих отново 1.1.1 и след това следвайки стъпките го отключих. Има ли яснота по 1.1.2, дали има сигурен начин за отключването. Не че бързам много но около 3 месеца го ползвах с 1.02 и реших, че е време да го ъпдейтна, и като съм тръгнал поне да го довърша до край.

 12. ivo says:

  zdraveite, ot dva dena imam problem, kartata mi na globul – moga da priemam obajdania, sms i da izprashtam sms, no ne moga az da zvaniq, izpisva mi slednoto – ” call forwarding active” probvah kakvo li ne,dori reset all setings, ako moje niakoi da pomogne 10X

 13. Bloody says:

  А случайно да си си играл дапробваш някакви GSM кодове на телефона?
  Влез в Settings / Phone / Call Forwarding и ако е активно го изключи…

 14. ivo says:

  igrah si da kachvam ring tonove i togava stana, ina4e Call Forwarding e izklu4eno, ako se seshtash neshto drugo pishi molia te

 15. Martin says:

  uspqx da si otklu4a telefona no nqma nikakuv signal kum operatora si. vlizam v carrier I mi dava error. Purvo probvax da si otklu4a telefona s anysim no ne stana sled tova mu svalix dbs subsystem I sled toga verginize-vax I sled tova otnovo s anysim I se otklu4i no nqmam nikakuv signal.molq nqkoi da mi pomogni

 16. naz says:

  zdr. imam problem s tel nastroykite ne moga da zw1nq i na men da mi se obajdat a e otklyu4en tel i razpoznawa mrejata nqkoy moje li da mi pomogne

 17. Ivan says:

  iskam da razbera kak moje da si otkliu4a telefona 6toto go zakliu4ih na 2.2 i dve probvah da go varna kum 2.1 i posle pak no nestava neraboti i sega 4akam da izlezne software 3.0 za da go otkliu4ak,mojeli da se otkliu4i po nqkakav na4in.. osven tozi s turbo sim.. za iphone 3g. I ako moje6 6te sam mn zaradvan da razbera kakav….???

 18. Emo says:

  izvinqwam se mnogo…..no se mucha da go naprawq towa sys cifrite pisha *#307* otkliuchva mi neshto….i posle nemoga da nabera 0 ne mi zatvarq toq razgovor……

 19. Valuable information and wicked webdesign you got here! I would like to thank you for sharing your thoughts and time into the stuff you post!! Thumbs up

 20. 221966 232228Thanks for an additional informative post. Where else could anyone get that kind of info in such a simple to comprehend way of presentation. 327632

 21. b7sna says:

  995998 747069Thank you for your style connected with motive though this info is certain location a new damper within the sale with tinfoil hats. 655928

 22. JQAjz says:

  274269 8605Bookmarked your fantastic website. Fabulous work, unique way with words! 593912

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD