gear4-blustream-tx-1


Стандартно вградения Bluetooth адаптер в iPhone и iPhone 3G разполага с поддръжка за работа единствено с моно хендсфри слушалки, но не и за безжично подаване на качествен стерео звук към съвместимо устройство за възпроизвеждане. При iPod музикалните плейъри пък съвсем липсва наличието на Bluetooth функционалност, като за да добавите необходимата поддръжка на Bluetooth A2DP протокол ви е необходим допълнителен адаптер…


gear4-blustream-tx-2


Става дума за Gear4 BluStream TX Bluetooth A2DP адаптер, който се свързва към Apple док конектора на iPod или iPhone и е готов да подава стерео музика към съвместима аудио система у дома или в колата например. Устройството е съвсем елементарно за ползване, наистина Plug and Play, тъй като е достатъчно само да го включите и да го свържете (pair) с приемащата аудио система, за да може да възпроизвеждате музиката.


gear4-blustream-tx-3


При включване на BluStream TX адаптера в iPhone автоматично се пуска iPod приложението (музикалния и видео плейър на телефона), като ви посреща и съобщение, че този аксесоар не е специално за iPhone. Разбира се може спокойно да игнорирате съобщението, като не е нужно и да преминавате в Airplane Mode, за може да подавате музиката съхранена на телефона към съвместима аудио уредба с поддръжка на A2DP профил. За съжаление софтуерното управление на силата на звука от iPhone не работи при използването на допълнителния адаптер, така че ще трябва да компенсирате, усилвайки от аудио системата. Ако излезете от плейъра, с все още включен в телефона адаптер всички звуци от устройството ще бъдат пренасочени към аудио системата през Bluetooth адаптера.


gear4-blustream-tx-4


BluStream TX адаптерът е наличен само с черен цвят на корпуса, така че изглежда малко странно в комбинация с бял iPhone, но това не е болка за умиране. Ако нямате съвместима с Bluetooth A2DP протокола аудио система, може да погледнете и друг интересен продукт на Gear 4, става дума за Gear4 BluStream RX, който при включване може да превърне всяка една обикновена аудио система в такава, поддържаща Bluetooth A2DP протокол за възпроизвеждане на стерео музика подавана от iPod/iPhone или друг съвместим музикален плейър или мобилен телефон.

Gear4 BluStream TX Bluetooth A2DP адаптер с цена 89 лева…
Gear4 BluStream RX Bluetooth A2DP адаптер с цена 119 лева…

6 коментара за Bluetooth Stereo A2DP поддръжка за iPod и iPhone

 1. Rosen says:

  Аз пак си сварзах iPhone с моя GPS(GARMIN) на колата,но с нормалниа си Bluetooth.Има сащата функционалност.

 2. Bloody says:

  Не, не е същата функционалност… този адаптер е само за Bluetooth A2DP за стрийм на стерео музика, ти си го свързал през нормален моно профил за хендсфри, където и качеството на звука е по-кофти, защото е предвиден само за водене на разговори 😉

 3. Bloody says:

  BluStream TX адаптера изглежда малко капризен и не сработва както трябва (не се пеърва) с някои Bluetooth стерео слушалки, така че е добре преди това да потърсите отзиви в интернет дали работи с конкретно устройство. Със сигурност не сработва с Motorola MOTOROKR S9 и Dell Bluetooth Stereo Headset, тоест не може да се pair-не към тях…

 4. Този адаптер като се добави към отчайващо зле свирещия айпод или айфон освен отчайващо грозния неудобен стърчок и тирантите които трябва да носите за да не ви се смъкнат панталоните от тежкия айгнус и склонната към изкъртване блутот тъпня …… бууууу прекъсна ми мисълта от вълнение. Май най лесно е да изхвърлите айбоклука заедно с малката джаджа както направих аз и да си вземете нокия .

 5. Безжичните мрежи също забележителен черта iPhone 3G, UMTS, HSDPA, GSM, Wi-Fi, EDGE, GPS и Bluetooth 2.0 + EDR с подкрепа.

 6. I am not rattling fantastic with English but I come up this real easy to interpret.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD