Силиконовите протектори за iPhone най-общо казано могат да бъдат разделени на две групи – евтини китайски решения и висококачествени други алтернативи, като разбира се и двата варианта си вършат задоволително работата, която е да предпазват екрана или дори целия корпус на вашето скъпо устройство (не само iPhone). Като най-популярни може би са се наложили решенията на InvisibleSHIELD, които обаче са и значително по-скъпи от евтините протектори, макар по-високата цена да е оправдана (който е използвал InvisibleSHIELD знае защо). Неотдавна, докато издирвах читав протектор за LCD екрана на видеокамерата си обаче попаднах на една друга интересна и не толкова популярна марка Clear Protector, която е някъде по средата между евтините китайски решения и invisibleSHIELD, като става дума и за цената и за качеството и възможностите, които осигурява…

Подобно на invisibleSHIELD и Clear Protector е от по-гъвкав и мек материал, който позволява по-лесно “залепване” не само върху равни повърхности и осигурява по-приятно за пипане покритие на екрана и съответно по-малко оставащи видими отпечатъци отпечатъци от пръсти върху него. Монтажът на Clear Protector протектор изисква използването на обикновена вода (за разлика от специалния?! спрей използван при invisibleSHIELD), като материята на протектора е по-лесна за отлепяне и повторно залепяне върху устройството, ако при първия опит сте я поставили накриво. Като цяло съм доста доволен след известно време използване на тези протектори върху iPhone 3G и екрана на видеокамерата, така че ако си търсите добро решение на по-ниска цена от тази на invisibleSHIELD, то Clear Protector не е лош вариант.

Стандартните цени на Clear Protector протекторите не са по-ниски от тези на invisibleSHIELD, а и сайта на компанията Clear Protector е доста по-зле направен от този на Zagg, но това не пречи особено, стига да знаете какво и как искате точно. Като ако при направата на поръчка въведете следния код FIVESTAR за отстъпка (coupon code) в страницата за плащане ще получите 40% отстъпка и безплатна доставка на поръчаните протектори, което вече ще ги направи по-изгодна покупка от invisibleSHIELD. Повтарям обаче, че Clear Protector протекторите не са по-добри от тези на invisibleSHIELD, но не са и много по-лоши от тях, а с горния код за отстъпка те се превръщат в доста изгодна покупка.

Към официалният онлайн магазин на Clear Protector…

 

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD