globul-logo


От утре, 30 септември, Globul ще започне да предлага официално новия iPhone 4 на територията на България, макар и с известно заксънение след неговата световна премиера. Устройството ще се предлага в повечето от магазините на Глобул, Германос и другите официални партньори на оператора в цялата страна на цени започващи от 779 лв. с ДДС за iPhone 4 16GB с едногодишен договор за абонаментната програма GLOBUL WEB&TALK Ultra и безплатна смяна на SIM картата с новата Micro SIM карта. Повече информация за цените на iPhone 4 с различните абонаментни програми на оператора се очаква да бъде налична на официалния сайт на компанията след утрешната официална премиера. Припомням, че предходната официална премиера на iPhone 3GS от Globul се състоя преди малко повече от една година – на 31-ви юли 2009, като този път забавянето е с около два месеца спрямо при предишния модел, за което може би е отговорно използването на новите Micro SIM карти от iPhone 4, тъй като те трябва да бъдат въведени, преди да може реално да започне предлагането на устройството от оператора.

Ключови думи:  

22 коментара за Globul най-накрая ще предложи официално iPhone 4 в България

 1. лкйкл says:

  Глобул са идиоти! ще предлагат те;лефона само с договор към нов номер!!! поне така ми казаха в няколко магазина!

 2. todor says:

  не, не. глобул са кретени! ква е тая официална премиера? уж го пускат пък нямат никви бройки никъде! на няколко места ми казват, че квото било дошло било капарирано от седмици! ако съм искал и аз да съм идел да капарирам! ама не е ясно кога ше имат и колко ше треа да чакам. явно – седмици!

 3. Христев says:

  И аз разбрах ,че има запазени никой не искал капаро като пари само ,че ще го вземеш и били запазени още миналата седмица.

  Попитах продавачката как са успели да го запазят една седмица по рано при условие ,че никой незнаеше кога ще дойде.

  Оставил съм си данните и ЧАКАМ колко както каза колегата не се знае.

  В магзина в Бизнес парк София е има само 4 бройки … 4 ГОСПОДИ .

  Видях ,че има оферта за без договор около 1150 казах ОКОЛО не помня точните цифри ,но пак е много по-добре от ФОРУМИТЕ

 4. kris says:

  Днес ходих в офис на глобул (Варна).. Следното ми обесниха:
  32гб модел за 1379лв без абонамент, но заключен към глобул и 1529лв за апарата като апарат – без абонамент и отключен за всички оператори. Това им е записано в системата но нямат нито един такъв модел наличен в момента и не казаха кога ще имат – чакали доставка.
  За цяла Варна в момента има само ЕДНА бройка – демо бройка в един магазин. Кога ще имат за продан.. отново не казаха.
  Чух се и с оператор по телефона — същото.
  Имам въпрос – Достъпни ли са платените приложения за този телефон от нашата страна или както при Андроид моделите не сме в списъка?

 5. Мирослав says:

  А снимка на Чък Норис дават ли 😉

 6. Лъчо says:

  Много им здраве на Глобул. Аз си взех iPhone4 16GB преди месец и половина с поръчка в Apple store UK и доставка от Еконт. Излезе ми 1250лв. Съветвам хората, които искат iPhone4 да си купуват от там, а не да дават маса пари на мизерните бг продавачи…

 7. orlincho says:

  Лъчо,можеш ли да използваш телефона с която и да е бг сим карта и другият ми въпрос е ако се развали телефона им го пращаш в UK ?(линк ако дадеш към офертата за която говориш ще съм ти благодарен)и на мен ми писна от всякакви условия и договорки просто искам телефона защо трябва да ни правят на маймуни имало само 300 бройки и ми казват че няма проблем с обхвата тяхната пратка затова се забавила защото са отстранили дефекта което ме съмнява тъй като нищо официално няма по този въпрос

 8. Христев says:

  Орлинчо ,

  Ето ти как да го нарпавиш http://www.apple.com/uk
  поръчваш си телефона и даваш адреса на ЕКОНТ в Лондон

  http://onlineshoppinguk.econt.com/

  Прочети това от еконт и ще ти стане ясно

  499 Паунда + 42лв. на еконт за достава с гарацията = ~1200лв

  Защо се отказах от Англия и си го взех от Глобул

  1.—- 3 седмици ордер + 5-6 дена до адреса на ЕКОНТ в Лондон + 7 дни доставка от ЕКОНТ Лондон до България.

  2. Гаранцията ” може би ” ще е европейска и ще можеш да го занесеш в apple center bulgaria и те немогат да ти откажат НО Е СПОРНО не съм наясно там.

  3. Глобул предлагат web & talk “ultra” (която съм аз) което е 3G (2500МБ full speed след това на 16К )+ 1500min за мрежата на глобул + 90мин към другите оператори което дали с телефон или без аз пак щях да си вземта тази абонаментна програма.

  4. Телефона ако го вземеш без договор пак ти излиза същите пари или да кажем 50лв. повече ама няма да чакаш 5 седмици + да заключиш 1200лв. за месец и кусур и да се молиш някой да не го загуби и да започнат разправиите с гаранциите.

  Иначе аз бях решил ако в глобул дойде скъп да си го взема от Англия

  Поздрави успех с покупката

 9. petyr says:

  малко е да се каже за глобул. такива изруди няма като тях. не намирам логичен отговор на въпроса защо ми е необходима втора карта като вече съм техен клиент освен, че искат да лъжат в статистиката за активни потребители. идеята е че искам да си запазя стария номер към глобул защото си го харесвам и защото 100 човека го знаят. сега трябва да плащам 2 карти!

 10. Мирослав says:

  Пешо и при мен беше така като си го взех 3G-то преди година и нещо. Незнаели дали може, трябвало около седмица да се чака за проверка на такъв случай, понеже те сим картите били специални… Дръжки! И аз така една година с два номера! Апропо онзи ден си играх с мострата в Германос на Славейков. Стисках го по различни начини и дори и с една чертичка не спадна обхвата. Странно…

 11. orlincho says:

  някой да е чул нещо дали мтел се готвят да пускат айфоун 4 ?

 12. Лъчо says:

  orlincho, телефонът е напълно отключен за работа с който си искаш оператор. отиваш на apple.com/uk, виждаш му цената в Store и звъниш на телефона показан там (защото България я няма в списъка от страни, за които можеш да си направиш itunes account в британския сайт) на телефона ти отговаря автоматична система на която трябва да кажеш, че искаш да купиш iphone. Ще те свържат с човек,който ще поръча вместо теб. Единственото по-неприятно нещо е, че ако ще плащаш с кредитна карта, трябва да му кажеш номера и crc-то. като адрес за доставка отиваш в econt.com и търсиш “покупка с куриер” от Англия – там е описан какъв адрес да дадеш. после като ти потвърдят поръчката от Apple, отиваш пак на econt.com и там където пишеше адреса за доставка трябва да попълнип формуляр за поръчка(че ти си си платил стоката и искаш да ти я доставят)
  iphone 4 16GB – 499 GBP + доставка със самолет за 2 дни ( до 1 кг.) 60лв.

 13. Лъчо says:

  Също така ако се развали – Глобул трябва да ми го оправят или сменят, защото са официален представител и вносител и са отговорни дори за телефоните, които не са купени от тях (казаха ми го в Германос). Относно проблема с обхвата – аз вече месец и нещо не съм имал проблем. Глобул забавиха премиерата по една причина. Ако си купиш iphone 4 имаш право на безплатен калъф заради проблема с обхвата. (bumper или друг). Аз си поръчах, макар че нямам проблеми. Обаче такива безплатни калъфи дават само до 30ти Септември.. и ето на 30ти Глобул пускат iphone4, но не можеш да си вземеш калъф…

 14. tadzio says:

  Днес си взех телефона. Много съм доволен, макар че колата ми не струва толкова – 1379лв отключен. Една кака от един от моловете ми звънна както обеща, чак се изненадах. Сега съм с 5лв неограничен нет и съм много, ама много ок, защото в САЩ плащах 30 долара на месец за припайд сим + разни минути. Но ми взеха 12лв за подмяна на сим… Но за тел и жената не трябва да сме стиснати:-)

 15. niama says:

  Тези не са неадекватни – телефона има цена за СИМ на други оператори, но такъв внос няма. Защо се хабият да дават цени, като нямат продукт

 16. maria says:

  Iphone 3GS след доста борба по магазините на глобул си го купих отключен към другите оператори. Продават ти телефона, който е заключен и изпращат IMEI -я му, оператора да го отключи. Това отнема от няколко часа до ден-два и когато е готово просто телефона тръгва с друга карта.
  Магазините на глобул всъщност са си на други фирми и само са представители на глабул и нямат интерес да ти продават само апарат. За тях е важно да продадът нов договор и си държат апаратите за клиенти които искат и договор.

 17. Денис says:

  Сега тъкмо ще паднат цените на Апаратите които не ги продав глобул. 2 Дни преди да го пуснат глобул бях в Multirama и там имаше IP4 16 GB на цена близка ако не бъркам 2000 или 2 и нещо..3 дни след официалното опускане на апарата в сайта на мултирама същия апарат беше 1499.. Аналогично 32 ГБ беше 2500-600 сега е 1699 мисля 🙂 Още малко време да мине и тия мизерници от Глобул ще пуснат апарата с предплатена карта или всички които искат да си спестят нервите по разправии за покупката на един апарат ще си го купуват от другаде, кой от 4ужбина, кои от магазините из БГ а те не са малко..просто още малко време. Както до преди месец по форумите вървяха обяви за по 2000 – 2200 а сега има за по 1200 на всичко ще му дойде местото 🙂

 18. orlincho says:

  още по-радваща е тази новина —> http://www.mtel.bg/mobiltel/press.php?id=789

 19. Тишо says:

  Да, и Мтел пуснаха официално прес съобщение към медиите, че ще го пускат… Още не се наемат с точна дата!

  http://www.mtel.bg/mobiltel/press.php?id=789

  Който не е много на зор да го има сега веднага предлагам да поизчака да си позбият малко цените нашите “любими” оператори, пък тогава да видим какво ще стане!

 20. NarcotCSounD says:

  От Глобул са го пуснали,но упределен брой.Аз го видях в Русе на Центараго има 🙂

 21. 673910 58636I like this internet web site because so significantly utile stuff on here : D. 357857

 22. hgwS70tu says:

  535788 808430I completely agree with you about this matter. Good post. Already bookmarked for future reference. 308665

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD