Макар все още да не се е появил в съответните Apple Store във физически или интернет вариант, iPad Mini няма да успее да задоволи началното търсене поради проблеми с доставките на един от най-основните си компоненти – 7.9″ дисплей. Две компании се грижат за доставките на 7.9″ матрици – AUO и LG Electronics.

Въпреки че две компании изработват дисплея за iPad Mini, размерът създава проблеми при производството. За месец септември от AUO са успяли да предложат едва 100 000 броя матрици, докато LG са се справили малко по-добре – 300 000 произведени дисплея. Това обаче ще е недостатъчно за създаване на нужните складови наличности и по всяка вероятност iPad Mini ще е с ограничено разпространение. До края на годината се очаква доставките от AUO да нарастнат многократно, а LG Electronics да са способни да предложат до 3 милиона дисплея. Към момента обаче цифрите са далеч от тези приятни стойности.

Ако се чудите къде са Samsung в това уравнение, то те реално отсъстват. Покрай сериозните съдебни проблеми и битки между Apple и Samsung изглежда първите жертви са налице. Предишните версии на iPad разчитаха на дисплеи произведени от Samsung, която компания съвсем спокойно щеше да покрие нуждите на Apple и що се отнася до iPad Mini, но предвид съдебната битка между двете компании iPad Mini няма да може да се присъедини към предшествениците си и да предложи дисплей на Samsung и адекватно пазарно присъствие в първите седмици от старта на продажбите.

Ключови думи:  

2 коментара за iPad Mini вероятно в недостатъчни количества за задоволяване на пазарното търсене

  1. ИЛИАН says:

    Може ли да ми помогне някой закупих си Ipad mini 16 GB преди два дни ,но не мога да разбера как се работи с Face Time понеже няма карта която да минава през 3G и не може да стане нещо .Ако може някой да даде съвет ще съм му много благодарен предварително благодаря за разбирането

  2. NBA Jerseys says:

    До Илиан, мисля, че в България няма да стане.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD