Случвало ли ви се е да слушате някоя песен било то по радио, докато сте в заведение или някъде другаде и да ви се иска в последствие да си я намерите, за да може да я чуете отново, но да не можете, защото си нямате идея кой е изпълнителят и как е името на песента? Ето, че вече вашия iPhone ще може да ви помогне и за това, разпознавайки автоматично песента, която слушате в момента, независимо от къде и с какво качество на звука. Благодарение на приложението Listen, отново дело на Ерика Садун (добре познато име сред iPhone общността), е достатъчно с негова помощ да запишете кратък 5 секунден откъс от песента и да разполагате с интернет връзка. Използвайки краткия звуков откъс програмата се свързва със специален идентификационен сървър, благодарение на който се получава разпознаването, като ако то е успешно ще ви бъде върната информация за изпълнителя, името на песента и албума, от който е тя. Макар че програмата все още е ранна бета версия, тя се справя учудващо добре с разпознаването на повечето песни, включително и с такива, които не са особено популярни…

Инсталация на програмата Listen
– Трябва да имате предвид, че песента е ранна бета версия и все още е бъгава, поради което може от време на време в следствие на нейното ползване да се наблюдава неочаквано рестартиране на вашия телефон!
– Необходимо е да имате инсталирани Community Sources в Installer приложението, за да може да видите програмата Listen налична в списъка с приложения за инсталация.
– Програмата Listen се намира в категория Multimedia, като нейният размер е едва около 20 килобайта, така че няма нужда да се притеснявате, че тя ще заема много място на телефона.
– Ако не разполагате с безжичен интернет и не може да ползвате Installer, може да изтеглите програмата от тук и да я инсталирате ръчно…

Вашите въпроси и коментари за програмата Listen може да насочите към тази тема във форума…

 

18 коментара за iPhone вече може да разпознава и песни

 1. naynick says:

  А за кои версии работи програмата?

 2. Bloody says:

  Ами предполагам за всички, със сигурност на 1.1.1 и 1.1.2 …

 3. Georgi says:

  аз не я намирам в Instaler – Multimedia?

 4. Vasko says:

  На мен нещо Installer почна като тръгна да инсталирам каквото и да е приложение на Installing да излиза от него и нищо не става

  Да сте го имали този проблем?

 5. Bloody says:

  Georgi, Community Sources!!!

  Vasko, да не би да не ти е останало свободно място?

 6. Alexander says:

  Зверска програма!!!Още е нова и такива по-неизвестни песни не ги открива обаче ме изуми направих и тест и бях изумен!

 7. joro says:

  Bloody, би ли ми помогнал с програмата за запис чрез която работи Listen програмата или самата тя поддържа запис? Ако не, къде мога да я намеря в Installer? (предполагам че се инсталира от там)

 8. Bloody says:

  joro, ако ти трябва да си водиш гласови бележки ползвай Voice Notes – категория Multimedia…

 9. VoodoRush says:

  Вече има човешки ъпдейт с бутон за тарт на семплирането.
  Освен това като не намери песента си изписва – не остава висящото “contacting server”

  Тегли,народе!!

 10. drao says:

  Ще е куул да направи да се теглят лирикс.

  Инъче на по шумни места(като Строежа) не се справя хич 🙂

 11. joro says:

  Bloody, трудно ми е да намеря програмката Listen. Пробвам в Installer > Multimedia и там я нямам. Иначе Community Sourses имам инсталиран версия 3.0. Версията на Installer e v3.0b8. Thanks

 12. GVB says:

  Добави си този Source Ste Packaging: http://psmxy.org/iphone-apps и ще го има.

 13. Foz says:

  Server is down. 🙁

 14. Georgi says:

  Bloody , извинявай за невежеството ми, но какво точно е Community Sources и как да си инсталирам тази програмка?

 15. Bloody says:

  Isntaller -> Sources -> Community Sources… това ти добавя основните източници, които се проверяват за наличие на актуален софтуер за iPhone.

 16. Foz says:

  На скоро имаше упдейт на Community Sources и изписа нещо 🙂 при инсталацията.Някои да обърна внимание какво пишеше ?

 17. joro says:

  Успях да я намеря в Multimedia, но за съжаление изисква версия 1.1.(12). Някой има ли идея дали по някакъв начин може да се намери версия за версия 1.0.2 на iPhone. Не бих update-вал версията на телефона заради една програма колкото и да ми се иска да я полвзам. Thanks!

 18. Мариян says:

  Здравейте:)
  Моят въпрос е малко отклончим спрямо айфоните. Знам,че за сони-ериксон и самсунг има подобни програми. Та, някой знае ли, дали за нокия има нещо подобно.
  Мерси:)
  Бъдете здрави

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD