Сравнение между времето необходимо за стартиране, зареждане и определяне на местоположението с помощта на MIO Moov S505 GPS и iPhone 3G. Навигационната система на MIO използва новия Spirit софтуер и е значително по-бърза спрямо iPhone 3G в комбинация с навигационния софтуер на Sygic. MIO Moov S505 GPS устройството се нуждае от само около една трета от времето нужно на iPhone 3G, като основната причина за забавянето на мобилния телефон е по-бавното зареждане на операционната система на Apple. Разбира се това е само рунд 1 от сравнението между двете устройства, очаквайте продължение в рунд 2 съвсем скоро… 😉

10 коментара за iPhone 3G срещу MIO Moov S505 GPS (рунд 1)

 1. jjordanov says:

  Надявам се рунд 2 да е свързан с приемане на разговори, работа в интернет или поне работа с електронна поща. Явно ти е доста скучно за да правиш подобен род сравнения 🙂 А се чудех… защо по дяволите човек ще иска да си изключваш телефона?! Друг е въпроса че GPS-a също не е необходимо да се изключва – поне моят (iPaq 310) работи така. Седи постоянно в нещо като stand-by режим и когато го пусна му отнема не повече от 20 сек да ми каже къде съм. И въпреки, че много си обичам телефона не мисля, че е добро устройство (сигурен съм това е нарочно търсен ефект) за навигационен софтуер. Няма смисъл за няколко часа навигация да не можеш да проведеш един разговор, защото батерията е изхабена. Колкото до GPS-a на iPhone – той е по-скоро за справочни цели. Например къде има наблизо магазин за електроника и какъв му е номера за да се обадиш и провериш дали имат това, което търсиш. Или да видиш къде е адреса, който си получил от красива госпожица снощи.

 2. Bloody says:

  Сравнението е свързано конкретно с GPS възможностите на iPhone 3G, тъй като той все пак предлага и такива, независимо че има какво още да се желае в това отношение. А и все от някъде трябва да се започне… 😉

 3. Chris says:

  И все пак далеч не е справедливо сравнението, при положение че iPhone-a си е телефон и GPS-а е само една от функциите му, така че може да се приеме че е включен постоянно.. Ако ще се ползва само като GPS и да го включваш и изключваш като не го ползваш нямаше да си купи човек телефон.
  Ако пуснеш време за сравнение на пускането на MIO-то срещу GPS application-а на телефона може и да има смисъл видеото ти…

 4. Chris says:

  П.П. Вземи го ъпдейтни малко тоя сайт, че на нищо не прилича..

 5. Bloody says:

  Рунд 2 ще е сравнение между времето необходимо за локализация от standby режим и на двете устройства… както казах все от някъде трябва да се почне. 😛

 6. peter says:

  Пълна глупост е това сравнение, освен да покажеш, че имаш устройствата може ли да сравняваш буут-а на GSM с това на GPS устройство, да не говорим, че към 5+ секунди си е забавяне заради това, че Sygic е на последната страница, като цяло сайта и форума са тоалетни приказки, нищо интересно и в двете.

 7. Антон says:

  Доста слабо видео. Другия път сравни за колко секунди ще намериш името на някогото в указателя си и ще го набереш … о чакай, GPS устройството няма функция да се използва като телефон … опитвам се от няколко дни да намеря нещо полезно в този сайт, но без успех – апликациите са напълно безсмислени, а 1-2-те които стават за нещо не са ми нужни(все пак браво че ги има)

 8. Васил says:

  Сравнението не може да бъде коректно, тъйкато iPhone използва Assisted GPS за по-бърза локализация. Освен това, много зависи, кога за последно е включвано Mio-то, колко време е работило и т.н., тъйкато ако не са работили достатъчно дълъг период, те не са си обновявали алманаха със сателитите, за, което им е нужно време на работа от поне 15 минути, след с което всяко ново стартиране хваща фикс, значително по-бързо, отколкото първия път. Ако си iPhone на място без GSM покритие, времето нужно му да хване фикс е толкова дълго (ако въобще хване), че е достатъчно да те обземе паника, че си се загубил безвъзвратно и да си теглиш ножа.
  С две думи, сравнението, което правите е като да се сравнява камион и роудстер – и двете са с по 4 колела, волан и могат да возят по 2-ма души, но кое е по-добро?!?
  Загуба на време!

 9. serious man says:

  До Антон, peter и Chris (на които мненията подозрително си приличат) – защо не покажете как се прави сайт с подобно съдържание? Защо не дадете някоя идея, за развитие?
  Омръзнало ми е да чета оплюващи мнения на хора, които не дават препоръка, а само плюят.

 10. Cool man nice article. I m gonna share it!

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD