Атанас Чобанов, за www.iphone-bulgaria.com

Apple е сключила договори за продажба на iPhone с оператори в 70 страни, сред които не фигурира България. Списъкът на държавите е на следната страница в сайта на Apple, с уточнението, че ще се обновява: iPhone – Choose a Country.

В списъка за лансиране на смартфона до края на годината са всички държави от ЕС без България и “офшорката” Кипър. Кипърските фенове на iPhone могат да се утешат с официалната продажба в Гърция и Турция и поддръжката на гръцки и турски: езиците, които се използват на острова. Нации технически като Сенегал, Гана, Мали, Ботсвана и Нигер ще имат достъп до официалната дистрибуция на смартфона.

Българските потребители на iPhone, които са няколко хиляди напразно очакваха някой от трите български оператора да предлага официално iPhone. Въпреки многобройните слухове и уверения, че това ще се случи, България не е в първата група държави, предпочетени от Apple.

България е единствената държава от бившия източен блок, пренебрегната от Apple.

Случайно или не, според критериите на Apple, тя е в същата група като Русия и всички държави от ОНД, които няма да видят iPhone и съответната езикова поддръжка. Дами и господа, любители на новото, авангардното, красивото и функционалното. Дайте да изгоним комунистите от власт, а?

 

52 коментара за iPhone 3G ще се продава в 70 страни, без България!

  1. vesko says:

    iphone i9+++ kolko struva?

  2. eoHN2sG says:

    668991 129812Vi ringrazio, considero che quello che ho letto sia ottimo 217358

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD