Стартът на продажбите на iPhone 5 се състоя на 21-ви септември, като само предварителните заявки надхвърлиха 2 милиона. Всичко това доведе до доста различни предположения от страна на анализаторите, като най-смелите очаквания бяха за около 10 милиона броя iPhone 5 продадени за само 3 дни. Реалната бройка обаче е доста по-малка, а именно 5 милиона. Това обаче не е лош резултат за Apple, след като iPhone 4 се нуждаеше от цял месец за да може да покрие този “норматив”.

 

Тези 5 милиона продадени iPhone 5 изглеждат още по-впечатляващо като споменем, че са реализирани в само 9 държави – от USA, Канада, Австралия, Япония, Сингапур, Хонг Конг, Франция, Германия и Великобритания. До края на месеца iPhone 5 би трябвало да се появи в магазините на още 22 държави, което ще доведе до още по-сериозни продажби. Основната причина за “само” 5 милиона продажби е в недостатъчните запаси от телефони, които са налични по магазините на компанията. Това веднага се отрази и на цената на акциите на Apple, която падна до 685$ за кратко, но после почти се възстанови до 695$.

Предполага се, че реалните възможности на Apple никога не са били на ниво “10 милиона телефона за 3 дни”, но завишените прогнози са били направени с цел временно понижение на цената на акциите на компанията, което да позволи за бърза борсова спекула и реализиране на бързи пари чрез продажба след възстановяване на цената.

Ключови думи:  

4 коментара за iPhone 5 реализира продажби от 5 милиона само за три дни, под първоначалните очаквания

  1. Boyan says:

    А има ли някакви новини кога ще започнат продажбите в България ?

  2. Mollov says:

    Официалната информация от Глобул е, че ще се случи “по някое време през месец октомври… надяваме се”.

  3. В България цените са все още като от преди 3-4 месеца

  4. няма как да не са продали толкова много бройки, айфона е супер

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD