Колегите от английското списание T3 са имали възможност да си поиграят обстойно с предстоящите да се появят официално след няколко дни iPhone телефони и в Европа. Естествено хардуерни разлики спрямо устройствата продавани в САЩ няма, но за сметка на това софтуерни такива въобще не липсват. Първото нещо, което прави сериозно впечатление е наличието на фирмуер версия 1.1.2 на тези устройства, което означава, че и от Apple вероятно ще пуснат ъпдейта за теглене и от настоящите потребители на 9-ти ноември. Това всъщност е датата, на която официално се пуска за продажба iPhone в Европа или поне в Англия и Германия, като във Франция устройството се очаква да се появи на 29-ти този месец.

Това, което споделят от списанието за новия фирмуер и което всъщност е най-важно е подобрената интернационална поддръжка, тъй като както неотдавна писах във версия 1.1.1 на системния софтуер на телефона е налична подобна функционалност (стандартно забранена), която обаче не е много полезна за потребителите от България. Причината разбира се беше липсата не само на каквато и да е клавиатура за кирилица, но дори и на регионални настройки за нашата страна. Макар от T3 да не споделят твърде много подробности по въпроса, все пак се надяваме и нашата скромна страна да е била добавена сред списъка на подържаните държави, поне за регионалните настройки, другото можем и сами да си добавим…

Друга интересна новина, която идва от същия източник е, че от Apple най-накрая са се погрижили да отстранят бъгът при интерпретация на TIFF изображения, на който в момента разчита автоматизираната процедура за отключване на сайта jailbreakme.com. Това означава, че докато бъде открит друг начин вероятно ще трябва да се върнем към добре познатия метод с даугрейд (на устройства идващи с 1.1.2) към предишна версия, след което отново да се излъже телефона (със символична връзка например), за да се получи достъп до файловата система на телефона. Преди обаче да се стигне до там ще трябва да бъде намерен и начин за отключването на устройства с новия фирмуер, като този път се надяваме това да отнеме и по-малко време, отколкото беше нужно за фирмуер 1.1.1.

 

15 коментара за iPhone firmware v1.1.2 на 9-ти ноември?

 1. Ivan Karpov says:

  Това което е интересно обаче и прави впечатление поне от снимката е размера на Availabe space което е доста по-малко от празен телефон с firmware 1.1.1 🙂

 2. Bloody says:

  Капацитета си е същия, просто вероятно има качени няколко стотин мегабайта песни, затова празното място е по-малко… 😛

 3. Петър Адамов says:

  А дали новия фирмуеър би създал някакви проблеми отностно функционирането на апрата, предстои ми купуване на айФоун и ми е интересно да знам …

 4. Bloody says:

  Това още никой не го знае… при всички положения ще трябва да мине малко време след пускането му преди да се намери начин за ъпдейт и последващото отключване на устройството, така че още известно време ще си караме с 1.1.1.

 5. Петър Адамов says:

  А след като е отключен на 1.1.1 има ли проблем при синх. със айТюнс ? за качване на мелодии и снимки и видео и ако да как се спрявате ?

 6. Bloody says:

  Няма проблем със синхронизирането, но има разни особености при качване на неофициални “файлове” на телефона… 😉

 7. atanas says:

  >>>Причината разбира се беше липсата не само на каквато и да е клавиатура за кирилица, но дори и на регионални настройки за нашата страна.

  Има клавиатура на руски и на български за 1.0.2, която вече работи и на 1.1.1.
  http://technews.bg/info.php?id=5342
  Да се пуснат регионалните настройки на български в 1.1.1 е въпрос на 5 сек… ако знаеш къде да бръкнеш.

 8. Bloody says:

  Мерси за информацията… 😉

 9. Varty says:

  Пускам пак този коментар ,че отиде назад ,а като гледам без SSH не мога да си ъпдейтна телфона ,затова е проблем ,който ме притеснява – >
  Нещо не мога да го подкарам това SSH
  Bloody беше прав за качените през ibrick програми и тези при инсталера .
  След като ги подмених (bsd subsystem i openSSH) в Services имам SSH (ON/OFF) , интересното е че като му дам ON си седи на ON ,но като илезна от Services и после пак влезна е OFF . Някакви идеи как да го оправя ?
  WinSCP – то естествено ми казва ,че не може да намери такова ип и връзката не може да се осъществи .

 10. Bloody says:

  Преинсталирай…

 11. atanas says:

  За нетърпеливите на страницата ми има инструкции как да активират регионалните настройки за български. Пълният превод на български и клавиатурата за 1.1.1 ще са готови след няколко дни. Ако все още сте с 1.0.2, можете да инсталирате и старата версия на клавиатурата.

  http://www.atanas.fr/?Home:iphone

 12. baikar4eto says:

  atanas- o0o0o0o0 daaaaa znai6 kak ne moga da otvorq tvoita stranica. cakam ama ni6to0 ne stava vliza v nqkva prostotia kak da go opravq?

 13. Rado says:

  ок имам следния въпрос аз на скоро си взех I phone от USA версия 1.1.1 разкодираха ми го като ми свалиха версията до 1.0.2 така ли се процедира по принцип и възможно ли е телефона да работи тук с версия 1.1.1 благодаря предварително.

 14. Bloody says:

  Възможно е вече да се използва без проблеми и с 1.1.1.

 15. 686323 69189Real informative and fantastic anatomical structure of subject material , now that

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD