Ето, че вече е факт и първият софтуер за пълно отключване на iPhone мобилни телефони, които са купени с последния (засега) фирмуер или са били обновени до него. За съжаление този софтуер е комерсиален и ще трябва да си подготвите 60 долара, за да може да получите възможността да го ползвате на вашия телефон. Всъщност самата програма можете да изтеглите без никакви проблеми, но за да можете да я използвате ще трябва да получите лиценз, който пък е вързан към конкретния IMEI номер вашия мобилен телефон (гравиран е на гърба на телефона). Интересното в случая е, че с помощта на новата версия 1.6 на iPhone SimFree дори ще може да възстановите своя телефон, ако той е бил заключен след ъпдейт на фирмуера поради невнимание от ваша страна.

Всъщност добрата новина в случая е, че след като вече е готов комерсиален продукт, отключващ телефони с фирмуер 1.1.1, то съвсем скоро ще трябва да се появи и безплатна алтернатива. Всъщност вече има доста информация по въпроса и дори се очаква до няколко дни това да се случи, тъй като в момента вече се тестват няколко различни метода за Jailbreak (осъществяване на свободен достъп до файловата система) на iPhone.

Междувременно се появи информация, че в Apple дори вече са готови с ъппдейт версия 1.1.2, тъй като апарати с тази версия на системния софтуер са били забелязани да се използват от служители на Apple. Тоест като нищо от компанията може да обявят и новата версия на ъпдейта, особено след шума, който ще се вдигне покрай възможността за отключване на актуалната в момента версия на системния софтуер. За щастие има голяма вероятност във версия 1.1.2 да не е изчистен проблемът с TIFF изображенията, на който в момента се разчита като основен способ за пробиване на защитата. Следователно и времето, необходимо за пускане на обновена версия, която ще отключи и апаратите с новия фирмуер може да бъде значително по-кратко…

Повече информация за комерсиалния продукт iPhone SimFree v.1.6…

 

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD