quickpwn-225


От iPhone Dev Team публикуваха обновени версии на своите инструменти PwnageTool и QuickPwn за MAC OS X и QuickPwn за Windows, програми, които дават възможност за отключване на достъпа до файловата система (jailbreak) и активиране на GSM функционалността на заключени телефони (unlock). Наблягам на това, че в новите версии 2.2.5 на приложенията става дума само и единствено за извършване на jailbreak (отключване на достъпа до файловата система) за актуалния фирмуер версия 2.2.1 при iPhone 3G, но не и за възможност за отключване на GSM функционалността за използване със SIM карта на произволен мобилен оператор. Притежателите на iPhone от първо поколение ще могат да направят jailbreak, отключат и активират своите телефони с потребителски генериран фирмуер от PwnageTool или да използват QuickPwn дори след слагане на 2.2.1. Новите версии 2.2.5 разполагат и с поддръжка за jailbreak на iPod touch, но само от първото поколение, а не и на новите 2G.

Ако сте собственик на фабрично отключен iPhone 3G спокойно може да обновите своя фирмуер, без да се притеснявате, че ще загубите възможността да използвате устройството като GSM, като след това може да отключите и достъпа до файловата система, качвайки автоматично и Cydia и Installer приложенията за инсталация на неофициален софтуер. Ако обаче разполагате със заключен 3G телефон е необходимо да използвате потребителски модифицирана версия на фирмуер 2.2.1, създадена с PwnageTool, която да не съдържа частта във фирмуера, която обновява версията на бейзбенда (системния софтуер на GSM модула). След ъпдейт с модифициран фирмуер и jailbreak, без проблеми ще може да инсталирате новата версия 0.9.7 на yellowsn0w и да продължите да използвате пълноценно своя мобилен телефон.

За да изтеглите обновените версии на PwnageTool и QuickPwn…
Място за вашите впечатления и въпроси свързани с инструментите във форума…

Ключови думи:  

5 коментара за Jailbreak вече и за новия фирмуер версия 2.2.1

 1. Момчил says:

  то ipod touch 2g няма ли да го счупят най-сетне 🙁 една кирлица не мога да подкарам.

 2. Bloody says:

  Той вече е “счупен”, но процеурата за това все още не е готова в юзър френдли опаковка, както е при jailbreak-а за първото поколение с QuickPwn.

 3. Люба says:

  Искам да попитам,знам че не е по темата,но някой знае ли нещо за bluesn0w или sweetTooth,това са хакове за bluetooth на iphone?

 4. penthouse says:

  бати якоотооо

 5. Todor says:

  Iskam da popitam kak moga da otklucha moq Sci Phone i9++++ ,koito moje i jelae da mi pomogne Skype: Kitaeca41

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD