На 11.11.11 стартира официалното предлагане на новия Apple iPhone 4S и в България, почти изненадващо скоро след премиера на смартфона в САЩ. До тази дата не беше много ясно кой точно ще е първи и какви ще са условията, на които българските потребители ще могат да се сдобият официално с iPhone 4S от мобилен оператор. От Глобул бяха направили предварителна заявка, че те ще предложат устройството, като и този път макар и не особено удачно, те успяха да изпреварят своята конкуренция в лицето на M-Tel. А от Vivacom явно и тази година ще пропуснат да предложат на своите клиенти възможността да си закупят iPhone от тях, може би догодина покрай пускането на iPhone 5…

Но да се върнем на М-Тел, които съвсем тихомълком обявиха на 11.11.11 че също вече предлагат на своите клиенти новия iPhone 4S. От тогава до днес, почти две седмици по-късно, от мобилния оператор все още тихомълком предлагат устройството с ограничен (да не кажа никакъв) избор за своите потребители. Това, което можете да си закупите под формата на iPhone 4S е само и единствено 16-гигабайтов черен модел, който ще ви струва 699 лева при сключване на двугодишен договор изглежда само и единствено с най-скъпия от плановете за iPhone, а именно с абонаментен план M-Tel iPhone XL (макар сайта на компанията да дава и леко двусмислена информация по въпроса). Това означава, че ще трябва да си предвидите разходи за 2 години от поне 54.90 лева за месечната си такса, което прави 1317.60 лева за целия период на договора. И макар че общата цена на Глобул с техния най-скъп план Web&Talk Ultra за iPhone 4S не излиза кой знае колко по-евтино, то поне те предлагат избор от различни месечни тарифи и iPhone 4S в различен цвят и с различни капацитети. Тоест клиента при Globul има избор, а при M-Tel няма такъв, защото ако иска iPhone 4S ще трябва и да започне да говори много и да ползва постоянно мобилен Интернет и да праща SMS-и като откачен, за да може да си оправдае скъпия месечен абонамент.

Ключови думи:  

14 коментара за M-Tel все още предлага iPhone 4S тихомълком и неизгодно

 1. Мтел не са за коментиране … Всеки от служителите им си говори каквото си иска и никой не го бръсне за теб…само да ми изтече договора…

 2. fofo says:

  земете си оправете статията , в момента мтел имат и 16 и 64 гб версиите с абонаментни планове от 19.90 до 54.90 … Включително и лизинг за всеки един от 6-те плана с които върви телефона .. за справка сайта на мтел .. другия път може да го погледне автора преди да си хаби клавиатурата с празни приказки 🙂

 3. Петя says:

  Трябва да коригирам информацията в сайта – днес отидох да си платя сметката и в магазина на Мтел ми предложиха iPhone4S на доста изгодната цена от 29.90лв. на месец с план Surf&Talk XL или за 699лв. в брой.

 4. Явор says:

  На мен пък ми се струва доста добра офертата на Мтел – най-актуалния iPhone 4S на съвсем поносимата цена от 29.90лв. на месец, при положение, че така и така ти трябва Surf&Talк тарифен план за да си го ползваш!

 5. Калоян says:

  И аз исках да отбележа това вчера, но нещо не ми приемаше коментира. Аз всъщност исках да обърна внимание на “тихомълком”. Лесно може да се провери, че са пуснати доста съобщения до пресата във връзка с пускането на телефона. Та какво се има предвид под тихомълком. Всъщност трябва да се попита bloody, до колкото разбирам.

 6. Lucas says:

  А бе аз ли съм сляп или на сайта на мтел няма лизинг за 4с и няма 29.90 Сърф енд тоук. а само АйФоун ХЛ ?

 7. Милен says:

  Баси, Мтел-ските пиари колко сте жалки! Не знам как е сега, но като Bloody е писал статията, си беше точно така, както го е описал!

 8. fofo says:

  милене , много преди автора да си напише статията има лизинг и модели , пр-а не е моя или коментарите на другите хора , а самата статия , която както в предишния коментар съм отбелязал е далече от истината ..въпроса е там , че изпитвам 0-ва толерантност към подвеждаща , манипулираща , и непроверена информация.

 9. Lhunar says:

  То е ясно кой прави ПР-и… Вижте банера от страни на кой оператор е…какво друго очаквате!

 10. fofo says:

  Вие сте изгонен от този форум до 01 Яну 2012, 15:06.

  Моля свържете се с администратора за повече информация.

  Бан по IP адрес.

  браво батка много си голям ! да ви сера на форума щом за 2 мнения получавам бан …

 11. Bloody says:

  Всичко написано в статията е на база на информацията налична на сайта на Мтел към момента на нейното публикуване!!! Проблемът си е изцяло на Мтел ако на сайта си поддържат стара и неотговаряща на истината или реалната ситуация в дадения момент информация. Аз се доверявам на това, което виждам на техния сайт… А явно не трябва!

  Що се отнаса до баннатите във форума, форума си има правила и тяхното нарушаване води до наказания… Тук лично отношение няма и няма пряка връзка между нечии изказвания тук и във форума, но явно си има причина някой да бъде баннат.

  Що се отнаса до некадърната работа на някои ПР-и, които не си вършат изобщо работата, когато трябва и както трябва, а после се оплакват от негативни последствия пряко свързани с несвършена или некадърно свършена работа от тях… Нямам желание изобщо да коментирам.

  Сайтът няма нищо общо с нито един от трите мобилни оператора у нас, нито с Apple.

 12. Стефан says:

  При Ментел нещата нарочно са завоалирани и двусмислени за да може да се манипулира клиента. Не се прави сметка, че след като ме излъжат и ме направят на глупак аз ще се махна от тях. Нека всички знаят, че Ментел са мошеници, които лъжат и крадът. буквално клиентите си. Питайте ги при какви условия отключват iPhona. Купувате го и остава заключен при тях дори и при положение, че решите да прекратите договора и да си изплатите телефона и договора. Няма други такива лъжци!!! Моля ви правете си сметка дали ще останете техни абонати.

 13. Светослав says:

  Въпреки големите оплаквания около М-Тел за завишени сметки, аз не съм имал проблеми от този род, но ако е така, както се коментираше по медиите, че са им хакнали системата и в рамките на около година не успяха да си отстранят проблемите по платформата е наистина доста непрофесионално от тяхна страна!

 14. калъфи за iPhone says:

  Много разочарован съм от м-тел. Най-голямата грешка е да си вземете айФон от тях.

Твоето мнение по темата


Кирилица: WebKBD